10 ting brudepar ofte glemmer

Redd for å glemme noe viktig på den store dagen?
Her har vi samlet som gode tips til dere, slik at dere unngår uheldige forglemmelser.
Men husk; den beste dagen får dere om dere er flinke til å delegere!

1. Pakke til bryllupsnatten

De fleste brudepar sover ikke hjemme hos seg selv bryllupsnatten. Dersom dette også gjelder dere, husk å ta med det dere trenger. Rene klær til dagen etter, toalettsaker og andre nødvendigheter er et must. Ellers risikerer dere å måtte reise fra hotellet i bryllupshabiten dagen derpå, og det er verken praktisk eller festlig. Dersom det er mye å tenke på, kan dere overlate ansvaret med å bringe sakene deres til riktig plass til riktig tid til noen i gjestefølget.

2. Gavene og gavebordet

Dere kommer mest sannsynlig til å bli overlesset med gaver på den store dagen og har garantert en plan for hvor de skal pakkes opp og stilles ut. Men hvordan får dere alt med hjem? Mange brudepar ønsker seg porselen, glass og kjøkkenutstyr, og dette er både tungt og knuselig. Her kan det være fornuftig å avtale noe med eier av lokalet dere holder festen i eller gi en av gjestene ansvaret for å organisere.

3. Pynte i alle rom

Kirkegulvet er dekket med roseblader og festbordet er pyntet med det vakreste dere har funnet av blomster, glass, servise og lys. Alt ser perfekt ut.. utenom baren… gangen… garderoben… toalettet… Ikke glem at alle rom og steder gjestene er innom, bør få en touch av fest for å skape den helt spesielle stemningen. La bryllupets fargetema gå igjen i bardisken, i ankomsthallen og der man henger fra seg yttertøyet. Og ikke minst bilen!

4. Gi oppmerksomheter

Forlovere, toastmastere, kakebakende mødre og sjåførfungerende fedre – mange har gjort en ekstra innsats for at dagen skal bli den beste. Det er ikke nødvendig å kjøpe noe til dem, men å sende et lite kort for å takke dem kan være på sin plass. De fleste stiller sannsynligvis opp med glede, men det er alltid hyggelig at det man gjør settes pris på!

5. Ta med en nødpakke

Ingenting må gå galt på bryllupsdagen, men dessverre er det umulig å garantere at ikke saker og ting kan dukke opp underveis. Er dere godt forberedt, blir raknede strømpebukser og hårfjoner på avveie likevel null problem. Ta med: Ekstra strømpebukse og blank neglelakk til å stoppe rifter, kjoletape, hårspray og hårnåler, hodepinetabletter, tyggegummi, lommetørklær, ekstra dekkrem, leppepomade (det blir mye kyssing!), deodorant osv.

6. Alt under kontroll

Det er mange ting som skal klaffe på festdagen, og som regel er det en rekke mennesker som er involvert med hver sine viktige oppgaver. Ikke glem å ha alle kontaktdetaljer til disse skrevet ned og medbragt i tilfelle noe ikke går som det skal. Husk også å ta en runde i god tid før bryllupet hvor dere kontakter alle som har en oppgave og forsikre dere om at de vet hva de skal gjøre, og også når. Dette gjelder for eksempel forloverne, de ansvarlige for maten, de som skal bake kaker, sjåføren til brudebilen osv. Husk at Toastmasteren skal ta ansvaret for at middagen går etter tidsskjemaet, så ikke vær redd for å delegere ansvar.

7. Restematen

Det blir som regel en del mat til overs etter store fester, og mange brudepar velger ofte å ha en «restebrunch» dagen derpå. Dersom dere ikke har anledning eller lyst til å arrangere dette, er det en ide å gi med gjestene litt mat når de forlater festen. Uansett hva dere velger; sørg for nok oppbevaringsbokser, plastikk- og aluminiumsfolie til å pakke maten i.

8. Ta med back-up musikk

Det er ikke ofte det skjer, men tenk så kjedelig om bandet dere har booket ikke dukker opp, eller om musikkanlegget tar kvelden lenge før kvelden faktisk har begynt? Vær sikker på at det blir toner til brudevalsen ved å medbringe ekstra høyttalere og datamaskin/telefon med et musikkprogram som Wimp eller Spotify. Og gjør også musikklistene spillbare uten internett på forhånd. Vi kan ikke tenke oss noe mer stusselig enn et bryllup uten musikk og dans!

9. De viktigste bildene

Det er vel ingen som glemmer å knipse bilder på den store dagen? Kanskje ikke, men mange husker ikke på å ta de viktige bildene som de så gjerne skulle ha hatt som kjære minner i etterkant. Dette kan være bilder av brudeparet med foreldre, brudeparet med forlovere, brudeparet med eventuelle barn osv. Mange husker heller ikke å ta bilde av kaker, brudebukett og bordoppdekning. Lag en liste i forkant av bryllupet over alt dere ønsker foreviget, og følg den så godt det lar seg gjøre mellom slagene!

10. Nattmat

Når kaker, kaffe og konjakk er inntatt, blir det gjerne dans ut i de små timer. Klokken 02.00 er det ofte flere timer igjen av festen, og mange setter ekstra pris på litt påfyll nettopp da. Dette trenger ikke være fancy og eksklusivt, mange brudepar disker opp med pølser og brød til gjestenes store begeistring! Sett gjerne en bror eller søster til dette ansvaret, eller noen andre dere stoler på.

© Christiania Glasmagasin AS