Oppskrift: Bruschetta med pesto
Bruschetta er en enkel, men smakfull italiensk rett som vanligvis består av sprøstekt brød, friske tomater, fersk basilikum, hvitløk og gjerne balsamicoeddik og olivenolje. Retten er full av smaker, og sammen med den sprø teksturen på brødet, friskheten fra tomatene og aromaen fra basilikum får du en smaksopplevelse som er perfekt å servere som forrett eller sammen med flere småretter.
Tid: ca.20-30 min
Antall: 4 porsjoner
Vanskelighetsgrad: Lett
Ingredienser
4 stk brødskiver
250 g mozzarella
Ca. 600 g cherrytomater
1 stk hvitløksfedd
Olivenolje
Frisk basilikum
Balsamicoeddik
Flaksalt
Kvernet pepper
Pesto
Fremgangsmåte
1. Del cherrytomater i to, og kutt så mozarellaen i terninger. Bland sammen balsamico, hvitløk, fersk basilikum, litt flaksalt og kvernet pepper sammen med tomatene og mozarellaen.
2. Kutt brødet/baguetten i skiver, og pensle så brødet med olivenolje. Stekes så i ovn eller i en stekepanne (på begge sider) til brødet er gyllent.
3. Smør et tynt lag med pesto på brødskivene, og dander med tomatblandingen pent på skiven rett før servering. Dryss litt olivenolje over og pynt gjerne med et basilikumblad.
Tips
Lag gjerne tomatblandingen noen timer før den skal serveres så alle smaker får satt seg. Det er da viktig at tomatfyllet legges på rett før servering, så brødet ikke blir soggy.
Her serveres bruschettaen på et organisk fat i mørk granitt fra Porsgrunds Porselænsfabrikk og serien Natur. Den flotte serviseserien er designet i en nordisk stil og prydes av uttrykk inspirert av naturen rundt oss, og det vakre den har å by på. Serien består av talllerkener, skåler, fat og krus i organiske former og farger som kan kombineres på bordet for et unikt og personlig preg.
Sammen med serviseserien Natur presenteres kokekar fra serien Classicpro, som består av panner og gryter fremstilt med og uten non-stick belegg. Serien byr på kvalitetsprodukter designet i et klassisk og tidløst design - perfekt til et hvert kjøkken og hjem.