Frisk vårsalat
Våren er endelig her og sola skinner. Lengre dager med sol og lys fører med seg mindre tid innendørs, og lysten på noe enkelt og friskt til lunsj eller middag. Her presenterer vi i samarbeid med paret Gitte Witt og Filip Loebbert en oppskrift på en frisk og sunn vårsalat. Gjennom instagramkontoen @gitteogfilip deler de sin store lidenskap og kjærlighet for mat og bærekraft, men også for estetikk og vakre ting.
For å skape en vårlig stemning innendørs har Gitte og Filip dekket bordet med deler av sitt favorittservise Spire og barneserviset Småstrå fra Porsgrunds Porselænsfabrik. Barna spiser fra nyheten Småstrå, som er dekorert med bølgete relieffer, et vakkert stråmønster og et lekent håndmalt dyremotiv. Et holdbart servise som kan gå i arv i generasjoner. Dette i kombinasjon med Siri-glass og mugge fra Hadeland Glassverk, som er et klassisk og tidløst valg for enhver anledning. Med disse på bordet har de laget en frisk vårlig salat full av gode grønnsaker. Denne salaten er nydelig alene som en lunsj, men kan også lages ved siden av for eksempel grillet fisk til middag.
Tid: 20 - 30 minutter
Antall: 4 porsjoner
Vanskelighetsgrad: Enkel
Ingredienser
Salat
3 store poteter
Olivenolje til steking
Salt
2 hoder hjertesalat
1 neve reddiker
1 bunt asparges
1 neve valnøtter
10-15 cherrytomater
Karse eller spirer
Noen blader basilikum
Dressing
1 dl x-tra virgin olivenolje
1 teskje hvit balsamicosirup
1 liten teskje dijonsennep
Tilberedning
1. Sett ovnen på 200 grader.
2. Kutt potetene i grove biter, legg bitene på en stekeplate og ha over olivenolje og havsalt. Bak i ovnen til bitene er gyldne og gjennomstekt.
3. Mens potetene baker i ovnen tilbereder du resten av salaten. Kutt asparges i biter og stek de lett i i en panne. Skyll og kutt hjertesalat i biter, ha oppi en stor bolle. Legg på cherrytomater og reddiker i skiver.
4. Rist valnøtter med litt honning ett par minutter i en panne.
5. Ha de ferdigstekte potetbåtene, og stekt asparges oppi salaten. Dryss over valnøtter, karse og basilikum.
6. Bland sammen ingredienser til dressingen og hell over rett før servering. Server med godt brød!