Oppskrift på grove eplemuffins
Saftige eplemuffins er perfekt ved siden av en kaffekopp i høstmørket. Disse grove eplemuffinsene er kjempegode, og er i tillegg raske å lage!
Vanskelighetsgrad: Lett
Tilberedningstid: 20-30min
Steketid: ca. 10min
Ingredienser
100g smør
3-4 epler
2ts kanel
2 egg
1 ½ dl sukker
1 ½ dl hvetemel fullkorn
1dl havremel
1ts bakepulver
Fremgangsmåte
Sett ovnen på 225 °C. Smelt smøret og sett det til avkjøling. Rens eplene og del de opp i passe små biter. Vend eplebitene i kanel. Ha egg og sukker i en bakebolle og visp til eggedosis. Bland mel med bakepulver og tilsett avkjølt smør. Rør alt godt sammen. Bland inn eplebitene til slutt.
Fordel røren i 12 muffinsformer, og sett dem enten på en stekeplate eller på et muffinsbrett. Formene skal være nesten fulle. Stek muffinsene midt i ovnen ved 225 °C i ca 10 minutter. Avkjøles på rist.