Oppskrift: Gulrotkake
En god gulrotkake er den perfekte avslutning på en deilig middag, men den fungerer også utmerket servert alene. Den friske og sunne smaken gir en god start på en ny sesong - ikke bli overrasket om noen spør om oppskriften!
I samarbeid med Tefal har vi laget en oppskrift på gulrotkake som vi tror garantert vil falle i smak rundt bordet. Bruk gjerne en kjøkkenmaskin for optimalt resultat.
Vanskelighetsgrad: Lett
Tilberedningstid: 45 min
Steketid: ca. 60-70 min
Ingredienser
2,5 dl solsikkeolje
4 egg (str. M)
170 g hvitt sukker
100 g brunt sukker
3 mellomstore gulrøtter
250 g hvetemel
1 ts salt
2 ts kanel
2 ts vaniljesukker
2 ts bakepulver
Frosting
100 g mykt smør
100 g melis
2 ts vaniljesukker
400 g kremost naturell
1/2 økologisk sitron
100 g valnøtter
Fremgangsmåte
Sett ovnen på 170°C varmluft. Pisk olje, egg og sukker lett sammen i kjøkkenmaskinen. Skrell og riv gulrøttene fint og rør dem inn. Vi anbefaler å bruke en porselenskniv fra De Cussion til oppskjæring av grønnsaker – du vil bli overrasket over skarpheten! Sikt hvetemel, salt, kanel, vaniljesukker og bakepulver ned i det våte, og bland det godt sammen. Fordel deigen i en smurt og meldrysset bakeform. Stek kaken midt i ovnen i ca. 60-70 min. La den avkjøle i formen før den skjæres forsiktig løs.
Frosting: Tilsett melis og vaniljesukker i det myke smøret, og rør det glatt. Tilsett kremosten litt etter litt, slik at frostingen får en glatt og klumpefri konsistens. Riv litt sitronskall i kremen og rør inn. Fordel kremen jevnt over kaken og dekorer med valnøtter.
Server og nyt!
Når kaken er ferdig stekt og toppet med frosting kan du legge den over på et fat for servering. Bruker du det geniale bakekonseptet Bake-It-Easy fra Porsgrund Porselen kan du faktisk både steke og servere på det samme fat! Om det skulle bli noen rester egner fatet seg også for frys. Nyt kaken – og del gjerne resultatet med oss ved å legge ut et bilde der du bruker #cgnorge.
Ikke gå glipp av: Oppskrift – Pai med sopp og spinat