Oppskrift: Kanelsnurrer
Lite smaker bedre enn nystekte kanelsnurrer – spesielt om det ikke er spart noe på fyllet. Under finner du vår oppskrift på kanelsnurrer, stor nok til å dele med både venner, familie og kollegaer. Topp de med perlesukker eller prøv noe nytt som for eksempel med kremostglasur!
Tid: Ca. 45 min
Antall: Ca. 30 stk boller
Vanskelighetsgrad: Lett
Ingredienser
Til bollene:
200 g meierismør
4 dl helmelk
2 dl kulturmelk
30 g ferskgjær
1 ts bakepulver
2 små egg
180 g sukker
Ca. 1 kg hvetemel
Til fyllet:
3 ss kanel
150 g romtemperert smør
150 g brunt sukker
1 egg til pensling
Fremgangsmåte
- Smelt smøret og tilsett helmelk. Løs opp gjær i blandingen.
- Pisk to av eggene lett, bland inn sukker, kulturmelk og sikt inn mel. Elt på lav hastighet i ca. 10 min. Sørg for at det er nok mel til at deigen ikke henger igjen i bollen. La heve på et varmt sted til den er doblet i størrelse.
- Mens du venter kan du røre sammen ingrediensene til fyllet. Bruk en visp eller en håndmikser.
- Når deigen er ferdig hevet, del den inn i et passende antall «pølser» på benken. Deigen skal holde til ca 3 «pølser» á 10 snurrer.
- Kjevle pølsene forsiktig til de er rektangelformede, og smør på med fyllet. Brett den ene halvdelen av rektangelen over den andre, og skjær ut remser i deigen. Remsene tvinnes og kveiles til slutt som en snurr.
- Etterhev alle snurrene over damp i ca 15 min. Pensle lett med sammenvispet egg.
- Stekes på midterste rille i ovnen, 225 grader i ca 10-12 min til de har en gylden overflate. Avkjøles på rist og serveres med et smil! Bon appetit!