Oppskrift: Potetvafler til 17.mai
God fingermat er perfekt til 17.mai feiringen! Sammen med Wilfa presenterer vi disse potetvaflene som er svært enkle å lage og smaker utrolig godt. For å servere som canapè kan du legge røkelaks og litt rømme på hver potetvaffel eller med ostekrem og hakket vårløk. Uansett hvordan du velger å servere dem, vil disse potetvaflene definitivt være en hit på 17. mai-feiringen din!
Tid: ca. 40 min
Antall: til ca. 5 personer
Vanskelighetsgrad: lett
Ingredienser
4 stk/200g poteter m/ mye stivelse (Astrix e-l)
1 egg
7 ss mel
1/2 ts mel
Tips!
Pynt med spirer eller persille og bær som garnityr for en ekstra lekker servering.
Fremgangsmåte
1. Riv potetene med et lite rivjern.
2. Rør inn egg, mel og salt.
3. Stek i vaffeljern i ca 7-8 minutter til potetvaflene er gylne og crispy. Husk å smøre jernet både oppe og nede.
4. Servèr med røkelaks og rømme eller annet godt.
Det er ingenting som gir mer følelse av norsk tradisjon og stolthet enn feiringen av 17. mai, og med det rette serviset og glassene kan du virkelig gjøre feiringen ekstra spesiell. Her er bordet dekket med serviset Ministrå fra Porsgrund Porselen som med sitt vakre og delikate strådesign i hvitt og blått er perfekt for måltidene på nasjonaldagen. Glassene er fra den bestselgende serien Odyssé fra Hadeland Glassverk. Enten du serverer iskald champagne, frisk juice eller bare vann, vil disse glassene gi et elegant og tidløst preg til feiringen.