Oppskrift: Biff ragu med pasta og parmesan
Denne smaksrike, langtidskokte kjøttgryten fra Toscana kalles også Stracotto, og er en lokal familiefavoritt i pastaens hjemland, Italia. Server med tagliatelle og et dryss parmesan, og gjør deg klar for en imponerende sammensetning av smaker.
Tilberedningstid ca. 4 timer
Ca. 8 porsjoner
Ingredienser
1 kg høyrygg av storfe uten sener
Olivenolje
2 rødløk
2 gulrøtter
2 fedd hvitløk
2 stilker stangselleri
1 fennikel
½ bunt fersk rosmarin (15g)
½ bunt fersk salvie (15g)
250 ml Chianti rødvin
2 ss tomatpuré
1,5 liter kjøtt- eller grønnsakskraft
Fremgangsmåte
Brun kjøttstykket på medium-lav varme i en støpejernsgryte sammen med olivenolje. Snu kjøttstykket jevnlig, slik at stykket får stekeskorpe på alle sider. Skrell løk, gulrøtter og hvitløk, og rens selleri og fennikel. Grovhakk grønnsakene og knyt de ferske urtene sammen i bunter.
Løft kjøttet ut av gryten og skru temperaturen opp til medium-høy. Fres grønnsakene i stekesjyen til de er møre og gylne (10-15 min), og rør inn rødvin og tomatpuré. La alkoholen koke ut av rødvinen, og hell deretter i kjøtt- eller grønnsakskraften. Tilsett salt og pepper, og kok opp. Legg kjøttet tilbake i gryten sammen med de friske urtene, skru ned temperaturen og legg lokket på gryten. La putre under lokk i minst tre timer til kjøttet er så mørt at det enkelt kan trekkes fra hverandre.
Serveres med tagliatelle, polenta eller hjemmelaget potetstappe, og den nydelige, smakfulle sausen. Topp til slutt med et dryss parmesan.
På jakt etter dessert? Sjekk ut vår franske kirsebærpai