Oppskrift: Kremet risotto med asparges og erter
I samarbeid med Le Creuset presenterer vi denne oppskriften på kremet speltotto, eller spelt-risotto. Det er en risotto-inspirert rett som er et sunnere alternativ til den klassiske italienske risottoen. Speltkjerner er rike på fibre og protein, og når de kombineres med grønne grønnsaker, får man et sunt, lekkert og mettende måltid som er ideelt for en travel hverdag. Lyst til å teste? Her får du oppskriften!
Ønsker du å prøve deg på denne oppskriften? Del gjerne resultatet med oss på Instagram ved å bruke #cgnorge. Vi gleder oss til å se!
Tid: ca. 1 time
Antall: til ca. 4 personer
Vanskelighetsgrad: middels
Ingredienser
1 ss smør
1 løk, finhakket
1 fedd hvitløk, finhakket
1 ss tørkede krydderurter etter eget valg (f.eks. oregano, timian, rosmarin, basilikum osv.)
350 g spelt eller perlespelt (evt. fra boks)
1 dl hvitvin
7 dl grønnsaksbuljong
150 g grønne asparges, skåret i spiseklare stykker
150 g grønne erter, ferske eller frosne
40 g parmesanost, finrevet (pluss litt til servering)
Salt og pepper
15 g persille, finhakket
1 sitron, finrevet skall
Fremgangsmåte
1. Tilbered spelt/perlespelt etter anvisningene på pakken. Hell av overflødig vann og sett til side. Hvis kjernene er fra boks, må du helle ut vannet og skylle dem.
2. Varm opp kasserollen på middels varme og smelt inn smøret. Tilsett løk og stek til det er mykt. Tilsett hvitløk, salt og tørkede krydderurter, og stek videre i et par minutter.
3. Tilsett spelt og hvitvin, rør godt rundt og la det koke opp. Tilsett grønnsaksbuljong, og la retten småkoke i 15 minutter uten lokk – rør rundt av og til. Tilsett asparges og erter, og la retten småkoke videre i ca. 5 minutter.
4. Ta gryten av varmen når all væsken er absorbert, og tilsett ost og persille. Smak til med salt og pepper. Legg i skåler og dryss med mer parmesanost og sitronskall.