Oppskrift: Taco med bakt blomkål og chipotle-dressing
I samarbeid med Le Creuset presenterer vi denne oppskriften på taco med en tvist - nemlig med bakt blomkål! Blomkålen er er et godt alternativ til kylling eller kjøtt dersom man ønsker en vegetarisk rett. Den krydrede blomkålen er bakt sprø i ovnen, og går i perfekt harmoni med den sterke dressingen. Du kommer til å elske denne! Lyst til å teste? Del gjerne resultatet med oss på Instagram ved å bruke #cgnorge. Vi gleder oss til å se!
Tid: ca. 40 min
Antall: ca. 2 personer
Vanskelighetsgrad: Enkel
Ingredienser
Til blomkålen:
1 ss rapsolje
1 ts malt spisskummen
1 ts røkt paprika
½ ts hvitløkspulver
½ ts karripulver
1 ts chilliflak
Salt og pepper
400 g blomkål, delt i mellomstore buketter
Til dressingen:
120 g gresk yoghurt
1 ts chipotle-paste (kan kjøpes i velassorterte supermarkeder)
½ lime, skall og saft
Salt og pepper
Til servering:
Tortillas
Isbergsalat, skåret i strimler
Rødkål, skåret i strimler
1 lime, skåret i båter
Koriander, finhakket
Fremgangsmåte
1. Varm opp ovnen til 200 ˚C
2. Bland olje og krydder sammen i en stor skål
3. Vend blomkålen i krydderblandingen slik at den dekker blomkålen
4. Ha blomkålen på et fat og stek i ovnen i 25–30 minutter. Blomkålen skal være mør og litt brent i kantene
5. Bland sammen ingrediensene til dressingen. Sett i kjøleskapet frem til servering
6. Server stekt blomkål og dressing med tortilla, salat, kål, lime og koriander
Se et utvalg fra Le Creuset
I samarbeid med Le Creuset presenterer vi denne oppskriften på taco med en tvist - nemlig med bakt blomkål! Blomkålen er er et godt alternativ til kylling eller kjøtt dersom man ønsker en vegetarisk rett. Den krydrede blomkålen er bakt sprø i ovnen, og går i perfekt harmoni med den sterke dressingen. Du kommer til å elske denne! Lyst til å teste? Her får du oppskriften:
Ingredienser
Beregnet til ca 2 personer.
Til blomkålen:
1 ss rapsolje
1 ts malt spisskummen
1 ts røkt paprika
½ ts hvitløkspulver
½ ts karripulver
1 ts chilliflak
Salt og pepper
400 g blomkål, delt i mellomstore buketter
Til dressingen:
120 g gresk yoghurt
1 ts chipotle-paste (kan kjøpes i velassorterte supermarkeder)
½ lime, skall og saft
Salt og pepper
Til servering:
Tortillas
Isbergsalat, skåret i strimler
Rødkål, skåret i strimler
1 lime, skåret i båter
Koriander, finhakket
Fremgangsmåte
1. Varm opp ovnen til 200 ˚C
2. Bland olje og krydder sammen i en stor skål
3. Vend blomkålen i krydderblandingen slik at den dekker blomkålen
4. Ha blomkålen på et fat og stek i ovnen i 25–30 minutter. Blomkålen skal være mør og litt brent i kantene
5. Bland sammen ingrediensene til dressingen. Sett i kjøleskapet frem til servering
6. Server stekt blomkål og dressing med tortilla, salat, kål, lime og koriander