Forfriskende sommerdrinker
Til de varme sommerdagene er det lite som slår en forfriskende sommerdrink. Vi har samlet sammen fire alkoholfrie sommerdrinker som gjør seg ekstra godt i varmen, og som garantert vil imponere gjestene. Finn din favoritt og del gjerne et bilde med oss på instagram ved å bruke #cgnorge!
Te & tonic
Tid: Ca. 50 min
Mengde: 1 drink
Vanskelighetsgrad: Lett
Ingredienser
Til tesirup:
2,5 dl sukker
1,25 dl vann
2-3 valgfrie teposer
Til drink:
2 cl
1,5 cl sitronjuice
1 dl tonic
Isbiter
Fremgangsmåte
1. Bland sukker og vann i en liten kjele, og kok så opp under omrøring.
2. Fjern fra varmen og tilsett teposene. Dekk til og la trekk i 15 min.
3. Fjern teposene og la sirupen kjøle seg i 30 min. Flytt den til en lufttett beholder. Kan oppbevares i kjøleskapet i opptil 1 måned.
4. Fyll et glass med knust is.
5. Hell i tesirupen, sitronjuice og tonic. Rør rundt og tilsett så agurkskiver, pepper eller annen valgfri topping.
Alkoholfri Aperol spritz
Tid: 5 min
Mengde: 1 drink
Vanskelighetsgrad: Lett
Ingredienser
1 dl alkoholfri prosecco
3 cl tonic
2 cl grapefruktjuice
2 cl kirsebærjuice
1 stk appelsin
Fremgangsmåte
1. Fyll et spritzerglass med isbiter.
2. Skvis saften ut av en halv appelsin.
3. Tilsett alkoholfri prosecco, tonic, grapefruktjuice, kirsebærjuice og appelsinjuicen.
4. Rør rundt og pynt med en appelsinskive.
Rabarbradrink
Tid: Ca. 60 min
Mengde: Ca. 2 liter
Vanskelighetsgrad: Lett
Ingredienser
2 kg rabarbra
40 g frisk ingefær
50 g ferske eller fryste bringebær
250 g sukker
1 liter vann
2 lime
Tonic
Fremgangsmåte
1. Skjær av begge endene av rabarbraen, skrell og kutt i mindre deler.
2. Skrell og grovhakk ingefær.
3. Ha ingefær, bringebær og rabarbra i en kjele og ha i vann slik at det såvidt dekker bærene.
4. Kok opp og la det småkoke på svak varme i 10 min eller til rabarbraen er blitt myk.
5. Bruk en ballongvisp og visp til det blir en jevn blanding.
6. Sil blandingen over en bolle og press gjennom med en skje.
7. Ha blandingen i en kjele med sukkeret, la det koke opp under omrøring. Smak til med mer sukker om nødvendig. Hell blandingen i rene flasker og sett de kaldt i kjøleskapet, eller frys ned i plastikkbokser.
8. Til servering fyller du et halvt glass med rabarbrablandingen, ha noen limeskiver oppi glasset og fyll resten med isbiter og topp med tonic.
Lemon Summer Dream
Tid: Ca. 30 min + 24 timer
Mengde: Ca. 9 dl
Vanskelighetsgrad: Middels
Ingredienser
Til sitron og myntesirup:
2 stk sitroner
125 g mynte
5 dl vann
250 g sukker
Til drinken:
1 stk sitron
7,5 dl farris
1,5 dl sitron og myntesirup
Fremgangsmåte
1. Vask mynten og fjern stilkene. Tilsett så mynten og saften fra en sitron i vann. La blandingen stå i kjøleskapet over natten.
2. Vask en sitron og skjær den i tynne skiver. Ha så i blandingen fra dagen før i en kjele og tilsett sitronskivene. La koke i 1 min. Når blandingen er avkjølet siles den igjennom et kjøkkenhåndkle.
3. Kok opp blandingen sammen med sukker, og la dette koke på middels varme i 20 min til det blir en jevn og fin sirup.
4. Hell sirupen i rene flasker, skru korken godt igjen og la det stå kjølig.
5. Skjær en sitron i skriver. Rør sammen sirupen og farris. Hell så over i et glass fylt med isbiter, sitronskivene og pynt gjerne med noen mynteblader.