Behind the Scenes – Mac Cosmetics

Vi hadde med oss MAC Cosmetics på årets fotoshoot for Deg & Ditt Bryllup. Anette Gulbrandsen som er Resident Trainer for Norge og Island kom til location på Ekeberg Restauranten den første ordentlige snø dagen i høst, med kofferten full av utstyr.

En naturlig bryllups-look som skal holde foran kameraet hele dagen, det krever sitt! Under kan du se Anette i arbeid, når hun legger sminken på vår flotte modell Ingeborg.


Følg Anettes steg for steg og få Ingeborgs naturlige brude-look:

Steg 1. HUD

Hud er for de aller fleste en av de viktigste delene ved hele makeupen, og av erfaring ønsker en brud at huden skal se sunn ut, og gjerne en «din hud men bedre» look. Det er viktig å ta seg tid til å forberede huden med god hudpleie for din huds behov, har du tørr hud bruker jeg alltid litt ekstra tid på å massere inn en rik krem i huden, ofte i to lag om kremen trekker fort inn.

På Ingeborg brukte jeg en av MAC sine ikoniske produkter: Strobe Cream! Den har små perle pigmenter som gir huden en sunn glød, bruker du denne under foundation gir den en illusjon av at det er hudens egen glød. Den kan også blandes inn i foundation for en mer intens glød og er også perfekt som en naturlig highlight på kroppen og over foundationen.

En primer brukes for å forbedre makeupen, den gjør makupen mer holdbar, og tilfører fukt samtidig som den kontrollerer olje. Det finnes mange forskjellige primere, men min favoritt til bruder er Natural Radiance. Den etterlater huden med utrolig fin naturlig glød.

Face&Body, kaller vi ”hud på flaske” fordi den ser ut som din egen hud når den kommer på. Den er en lett til medium dekk og er vannresistent! Perfekt for en naturlig glød som holder lenge. Denne masserte jeg godt inn med en pensel, den skal masseres til man får litt motstand, da kan man og så begynne å bygge opp dekk med et til tynt lag. Ingeborg hadde en fin jevn hud, denne er perfekt for de som ønsker en ekstra glød, og er spesielt god på en tørrere hudtype. Mac sin #170 eller #130 kost passer godt for å massere en foundation inn i huden.

Krem highlighteren, Shell, la jeg på med fingrene på de høyeste punktene, og blushen naturlig der man ville fått litt farge i kinnene. Mac sin #168 kost er veldig god til en naturlig påføring av blush.

Face&Body foundation

Pro longwear paint pot

Patent polish lip pencil

Blot powder


Steg 2: ØYNE

I en brudemakeup er det lurt å velge produkter som gir holdbarhet, jeg valgte å legge en paintpot i en naturlig brunfarge som heter groundwork til Ingeborgs makeup. Dette er en perfekt base for en smokey eye i alle intensiteter. Denne la jeg på hele lokket og inn i globallinjen, og resultatet alene er en naturlig skygge. Jeg brukte #286 kosten fra MAC

Øyenskyggen fokuserte jeg mest i ytterkant og langs vippekanten, da dette komplimenterer hennes øyenfasong best. Extended play lash er også vannresistent, den går kun av i 38 grader, og smitter ikke av eller renner, selv under rørende taler!

Ingeborg hadde allerede naturlig fyldige bryn, så her bare fremhevet jeg de med en farget brynsgele!


Steg 3. LEPPENE

Ingeborg bar preg av tørre lepper, så vi brukte et fuktighetsgivende leppeprodukt med farge, som heter patent polish. De er perfekte for å touche opp med igjennom kvelden, da de er veldig transparente og lette for selv den litt mer uerfarne å legge på.


Steg 4. TOUCH UP!

Mac sitt «blot Powder» er et must have i vesken for alle som kan bli litt blanke igjennom kvelden. Pudderet fungerer nesten som disse blotting papirene, ved å fjerne overflødig olje fra huden, men den etterlater ikke synlig pudder på huden, og man kan touche opp så mange ganger man vil i løpet av dagen og se like fin ut!

Vi er veldig fornøyd med resultatet :)


© Christiania Glasmagasin AS