Oppskriften til et
velsmakende bryllup

Det er mye som skal falle på plass i planleggingen av en bryllupsfest. Måltidet har en sentral rolle og samler familie og venner med de nygifte i sentrum. Menyen skal tilfredsstille mange og kaken løfte festen til topps. Men hvordan velge rett?


Er det noen som vet hvor viktig rett tilpasset meny er i et bryllup, så er det Odd Ivar Solvold. Han er en av de mest meritterte kokkene i Norge, og styreformann i Nobel Catering & Conditori AS. Odd Ivar har selv drevet restaurant i mange år og huset flere bryllup. Sammen med Nobel Catering & Conditori har han mange gode tips til planlegging av meny og den beste bryllupskaken – som gjør både brud og brudgom fornøyde.

 

Hva skal stå på menyen?

Det er et hav av muligheter, så hva om vi snur litt på spørsmålet og begynner i en annen ende; – Hva slags fest vil dere ha, hvor skal sammenkomsten være og hvor mange gjester blir det? Ut i fra svarene er det enklere å se hva som passer best å servere. Det kommende brudeparet har ofte noen tanker og ønsker som tas i samråd med cateringselskapet.

 

Helhet eller tilfeldighet

Enten dere vil ha et stilfullt og klassisk bryllup med mange gjester og hvite duker eller en rocka sammenkomst med venner på den lokale puben, bør menyen tilpasses. Det er flere fordeler med å bruke et cateringselskap, og en av dem er at en god leverandør vet å anbefale rett meny til rett selskap. Enten det er treretters servert ved bordene, ulike buffeter eller fingermat. Dess mer informasjon dere har om festen og stedet, dess mer tilpasset blir menyen.

 

Ta hensyn til gjestenes behov 

Type gjester vil også påvirke valg av mat. Er det et vidt spenn i alder, vil de fleste finne noe de liker i en buffet med de deiligste retter, mens en treretters kuvert kanskje vil passe bedre til et mer voksent selskap. Husk å sjekke om noen av gjestene har allergier som må tas hensyn til,
eller er vegetarianer eller veganer.

En søt avslutning på et smakelig måltid

Selv etter en deilig dessert, er det på sin plass med en staselig bryllupskake. Hvis bruden får velge – noe hun som oftest får – blir den kveldens høydepunkt. Noen vil gjerne ha et utvalg kaker i tillegg, mens andre lar bryllupskaken skinne i egen glød, kun supplert av deilig konfekt og frisk frukt. Noe søtt er alltid godt – til kaffe avec.

 

Velg leverandører med omhu

Det er en fordel at brudeparet ikke er utslitte på den store dagen. Få hjelp av et utvalg involverte som klarer brasene og kan levere når det koker som verst. Det er ikke alltid det vil lønne seg å bruke mange forskjellige, hvis én kan levere flere tjenester. Da kan dere bruke tiden til å planlegge andre ting til bryllupet deres.

Lykke til!

 

Nobel Catering & Conditori, et av Norges største og mest velrennomerte cateringfirma. De har skreddersydd bryllupsmenyer etter tema, sesong, årstid og råvarer siden 1986.
www.nobelcatering.no


FLERE TIPS:

Har du husket alt?  >> 10 ting brudepar ofte glemmer

Utsetter du bryllupstalen?  >> Vi har tipsene som får deg igang!


FLERE TIPS:

 

© Christiania Glasmagasin AS