Meny
MENU

Augustin-serien: Velg riktig glass til riktig øl

Har du noen gang drukket cola fra en kaffekopp og tenkt at det smakte rart? Det er ikke bare brus som smaker annerledes når serveringsglasset er feil!

Av: Cathrine Gram

– Gal fasong på glasset gjør at smak og aromaer kan bli borte, forteller Espen Smith, designer ved Hadeland Glassverk. Sammen med Maud Gjeruldsen Bugge står han bak den populære Augustin-kolleksjonen, som er spesiallaget for å løfte frem smaken av ulike typer øl.

Augustin-serien tilbyr ølglass for enhver anledning, enten du er mest glad i vanlig, lys pils eller om du foretrekker de mer fyldige variantene. Hvilket glass du bør velge avhenger av hva slags øl du liker best. Les videre for å finne ut mer!

La humla suse

Øl er ferskvare og finnes i utallige variasjoner, det finnes mer enn 800 aromaer å forholde seg til i forskjellige brygg. Ulikhetene er mange, og varierer i grad av fruktighet, sødme, tørrhet og bitterhet. Øl kan også være leskende eller fyldig, lett drikkelig eller mer krevende.

– De fleste øltyper vil komme best til rette når de skjenkes opp med en kraftig og fyldig skumtopp – da frigjøres nemlig aromaer og ølets smak fremheves, forteller Smith.

ølglass

Hvilket glass bør du velge?

Augustin Hvete

Dette er glasset for hveteøl, weissbier og sommerøl. Glassets hals og avrunding, er nøye testet for å gi den optimale aroma i nesen av hveteølets friskhet, fruktighet og syrlighet. Passer til Weissbier, Witbier, Norsk Hveteøl, Gårdsøl – vårøl og sommerøl samt Norsk fruktøl.

Augustin IPA

Dette er glasset for Pale Ale og Indian Pale Ale. Glasset er inspirert av humleblomstens fasong og passer til godt humlet øl. Andre øl som passer godt er American Pale Ale, pilsnerøl med kraftig humle, Belgisk og Fransk Saison og Norsk Gårdsøl.

Augustin drammeglass

Dette et flerbruksglass for brennevin som drikkes bart, spesielt de som ledsager øl. Glasset passer spesielt godt til en avkjølt lys akevitt eller de mer komplekse og fyldige som fatlagret akevitt. Glassets form åpner også for servering av Whisky, Armagnac og Calvados.

Augustin Porter

Dette er glasset for fyldige og aromatiske brygg, øl som trenger god plass for kraftig smak. Passer til Barley Wine, Imperial Porter og Stout, Julebokk, Bokkøl og Dobbelbokk, Strong Ale, Belgisk Trippel, Trappist Klosterøl og Old Ale.

Augustin PILS 

Dette er glasset til de lyse og lette øl-typene. Det er formet slik at ølet holder seg friskt lenger, og tar vare på smaken og aromaen. Anbefalte øl: Pilsner, Lagerøl, Bayer, juleøl, Porter, Stout, Engelsk og Belgisk Pale Ale, Klosterøl, m.fl. Design: Espen Smith og Maud Gj. Bugge.

Hadeland-glassverk-Augustin-ølglass-hvete
Hadeland-glassverk-Augustin-ølglass-IPA
Hadeland-glassverk-Augustin-ølglass-pils-dram-porter
Hadeland-glassverk-Augustin-ølglass

Den perfekte gave til ølentusiasten!


Lukk
499 kr igjen til FRI FRAKT!
0 av 499

Mine favoritter

Det finnes ingen produkter som svarer til valgene.