Det nærmer seg høysesong for dåp, konfirmasjon og bryllup og derfor spurte vi vår superstylist fra Bryllup- og Festavdelingen, Marcus, om å dekke 4 bord tilpasset de ulike anledningene. Til vår store begeistring sa han ja, og vi fikk bli med på reisen fra ren duk til de flotteste festbord!

I løpet av et par timer viste Marcus oss at borddekking til konfirmasjon og dåp ikke trenger å være så vanskelig. Du kommer langt med å bruke det du har av vaser, lysestaker, lyslykter, blomster og annen pynt, noe som også kan gjøre borddekkingen til en spennende og gøyal utfordring! Ikke vær redd for å ”overpynte”, men vær likevel obs på at fargene går ton i ton.

Dåpsbord – Monkey Business

Vi valgte å kalle dagens første bord for ”Monkey Business” fordi det er lekent, og fordi du umiddelbart drømmer deg bort til en eventyrlig jungel når du setter deg til bords. Her har Marcus brukt enkle naturfarger som grønt, brunt og blått, som går igjen både i kuverten og i dekorasjonen. Grønne planter og ”vanndammer” i Vilje-vasen med flytende blomster gir den ultimate natur-assosiasjonen, som toppes med elefanten og apen fra Kaj Bojesen.

Kuverten består her av serviset New York, samt bestikk fra Skaugum teak. Glassene er de populære Odyssé-glassene fra Hadeland Glassverk, her hvitvinsglass og vannglass. Glassene passer utmerket i selskaper fordi de leveres med knuseerstatning. Serviettene er damask-håndklær fra Georg Jensen, vannkaraffelen er også fra samme merke.

borddekking til dåp
Borddekking til dåp

Dekorasjonen består av 2 stk Vilje-vaser fra Hadeland Glassverk i stålblå, samt klar Siccori vase i 3 størrelser. Apene og elefanten er fra Kaj Bojesen. Bordkortene er fra vår egen Bryllup- og Festavdeling i Lille Grensen 5, mens silkebånd fås kjøpt i utvalgte hobbybutikker. Vi likte faktisk bordet så godt at vi spurte Marcus om det gikk an å bruke andre farger dersom man ønsket å gå fra blått og over i eksempelvis rosa. Noen minutter senere var bordet gjort om, og vakre rosatoner preget borddekkingen. Ved kun å skifte ut silkebåndet, kubbelysene og blomstene i ”dammen” fikk bordet umiddelbart et nytt preg.

Borddekking til dåp

Dåpsbord – Fluffy Pink

Det neste bordet vi skulle få se gikk mer over i rosa-toner og var definitivt mer fluffy. Bordet fikk det naturlige navnet ”Fluffy pink” og er et soleklart bevis på at borddekorasjonen kan lages av noe du kanskje allerede har fra før. Ved å dekorere bordet med søte bamser i ulike farger og former får bordet den ultimate dåpslooken.

Bordet består av noenlunde samme kuvert, bare med noen få justeringer. Her har vi også brukt New York serviset, Odyssé hvitvinsglass og Skaugum teak bestikk. Vi la på en skje i samme bestikk, samt nyheten Spring vannglass i rosa. Her er dekorasjonen noe enklere, med de samme klassiske Siccori-vasene og nydelige kaninbamser fra Bryllup- og Festavdelingen.

Borddekking til dåp
Borddekking til dåp

Konfirmasjonsbord – Gullfuglen

Å ha skutt gullfuglen betyr å være heldig, eller å ha kommet i særdeles hendige omstendigheter, og hva stemmer vel bedre for en konfirmant på selveste konfirmasjonsdagen? For selv om gavene kanskje er hovedfokus denne dagen, hvorfor ikke imponere gjestene med en lekker oppdekning også? Her gikk Marcus for en mer ekstravagant oppdekning i klassisk stil, som også kan fungere til bryllup. Gull, mørk lilla og hvitt preget konfirmasjonsbordet, og mye av grunnen til det er den lekre kuverten.

I kuverten brukte Marcus Nathalie-serviset fra Porsgrunds Porselænsfabrik, samt nyheten EAT bestikket i gull, noe som er mye av årsaken til det litt ekstravagante preget. Glassene og karaffelen er fra Sentimento-serien fra Hadeland Glassverk, her presentert med Salina (allround glass) og Panarea (øl- og vannglass).

borddekking til konfirmasjon
borddekking til konfirmasjon

Dekorasjonen i bordet består av lekre, mørke lilla Gjøksyre blomster, samt telysholder og lang vase fra Ingrid-serien til Hadeland Glassverk. Merk at de klassiske lyslyktene fra Siccori også er med i denne oppdekningen sammen med den nydelige Nora vasen i gull. Se også hvordan Marcus enkelt har gjort bordet litt ”lettere” i fargene ved å ta bort de noe dominerende mørke Sans Novo vasene fra Hadeland Glassverk.

Konfirmasjonsbord – Mr. Blå

I den siste varianten dekket Marcus opp et lekkert konfirmasjonsbord i toner av blått, grått og sort. Med det klassiske Märtha-serviset fra Porsgrund Porselen og nyheten EAT bestikksett i gull får borddekkingen den stilrene looken mange ønsker på festbordet. Her er asjetten og skålen fra Märtha-serien, mens middagstallerkenen er fra Tid-serviset, begge fra Porsgrunds Porselænsfabrik.

Glassene på dette bordet er de samme Sentimento-glassene som i ”Gullfuglen”-bordet over. Dekorasjonen består av klassiske vaser i blått og klart glass fra Siccori og Sans Novo. ”Mr.”-dekorasjonen på bordet er et utklipp av et konfirmasjonskort fra Bryllup- og Festavdelingen. Kortet kan enkelt byttes ut med ”Ms.” og dekorasjonene kan enkelt gjøres om på da bordet har en minimalistisk look som funker til mye.

borddekking til konfirmasjon

Gjør borddekkingen til en fest

Å dekke et bord til konfirmasjon eller dåp skal være morsomt! Gjør det til en del av festen – finn frem vaser og lyslykter og mix og match etter deres ønske. Ha likevel som tommelfingerregel å alltid velge mellom varme og kalde farger, og hold deg til samme nyanse. I følge vår superstylist Marcus kan for mange farger fort skrike litt og se rotete ut. Bygg dekorasjonene i høyden, men husk at gjestene også skal se hverandre. Lave lys, gjerne i lyslykter, er derfor en fordel da du også unngår søl med stearin når festen er i gang.

Ute etter et nytt servise? Sjekk vårt utvalg her.

© Christiania Glasmagasin AS