Inspirasjon: Dekk opp høstbordet

Høsten er her, og vi har for lengst begynt å glede oss over kjøligere temperaturer, fargerike løvblader og lag på lag med klær, jakker og skjerf. Mer innetid er uten tvil en naturlig del av høsten, og med det medfølger alt fra koselige sofakvelder til hyggelige spillkvelder med god mat og drikke. Planlegger du å invitere til fest kan årstiden også by på en rekke spennende oppdekkinger.

Vi har pratet med interiørkonsulent, florist og instagrammer Trude Kjos, også kjent som damen bak Instagram-kontoen @trude_k_. Hun har dekket et nydelig høstbord og gitt oss sine tips til en vellykket oppdekking.

Foto: Trude Kjos (@trude_k_)
Tekst: Maren W. Johnsen

Ta i bruk naturens gull

Trude var blant finalistene i Gullfjæren Interiør Awards 2018, og vi forstår godt hvorfor. Med over 44.000 følgere på Instagram er hun anerkjent i bransjen, og da vi spurte om tips til en vellykket borddekking var hun klar i svaret sitt.

 1. Tenk grupperinger for å få en fin helhet på bordet.
 2. Bruk naturens gull for alt det er verdt, spesielt nå på høsten!
 3. Tenk less is more eller gjør motsatt og “go all wild”. Ha et gjennomført tema og tenk på høyden. Det er hyggelig å kunne se og prate med personen tvers over deg.

Tar man punkt to i betraktning når man ser på bildene over forstår man virkelig hvilke muligheter som ligger i det å bruke høstlige elementer i oppdekkingen. Trude har dekorert med rognebær, blader, strå og epler, noe som gjør oppdekkingen både unik, fargerik og spennende.

Sense og Odyssé – enkelt og anvendelig

I denne borddekkingen har Trude brukt Sense-serviset fra Porsgrunds Porselænsfabrik og Odyssé-glass fra Hadeland Glassverk. I kuverten er det brukt rund dekketallerken, firkantet middagstallerken og oval skål til forrett. Disse tre sammen utgjør en gjennomført og klassisk kuvert hvor det hvite og minimalistiske designet gjør det enkelt å «go all wild» med pyntingen.

Nysgjerrig på borddekking? Lær mer her!

 1. ODYSSÉ CHAMPAGNE 32CL 6PK
  ODYSSÉ CHAMPAGNE 32CL 6PK
  Tilbudspris 499,50 Vanlig pris 999,-
 2. ODYSSE VANNGLASS 39CL 6PK
  ODYSSE VANNGLASS 39CL 6PK
  Tilbudspris 399,50 Vanlig pris 799,-
 3. ODYSSE RØDVINSGLASS 82CL 6PK
  ODYSSE RØDVINSGLASS 82CL 6PK
  Tilbudspris 599,50 Vanlig pris 1 199,-
 4. ODYSSE ØLGLASS 50CL 6PK
  ODYSSE ØLGLASS 50CL 6PK
  Tilbudspris 499,50 Vanlig pris 999,-

© Christiania Glasmagasin AS