Av: Maren W. Johnsen

Nå som julen for lengst er ryddet ned i mange av de tusen hjem, er det derfor en ypperlig sjanse til å grave frem gamle interiørskatter som har stått ubrukt lenge. Kommoder i naturlig treverk frarådes å males om, og høy kvalitet kombinert med det naturlige skal stå i fokus.

Vilje-serien fra Hadeland Glassverk er den perfekte erstatning for julen dersom du ønsker å supplere med noe nytt i 2017. Serien produseres i vakkert, gjennomskinnelig glass og kommer i flere av årets farger.

Designer av Vilje-serien, Nora Olafsdatter Krogh, ønsket å bekrefte det faktum at det fortsatt finnes vilje og evne til å skape høykvalitets-produkter her hjemme i Norge. Serien kommer i fargene stålblå, ravgul og olivengrønn, som alle er farger som tilhører det nye trendbildet for 2017 og kan bidra til å skape den hjemmekoselige, lune atmosfæren som mange forbinder med hjemmet.

Også serien Stille Bevegelser fra Hadeland Glassverk er et friskt pust å ta med seg inn i det nye året. Designer Cathrine Knudsen mener at det som inspirerer henne mest med naturen er den kontinuerlige prosessen av forfall og fonyelse, og i vaseserien Stille Bevegelser har hun valgt å sandblåse omrisset av fjær på glasset. Produktene kommer i fargene blått og naturlig glass.

Uansett hva du velger å dekorere ditt hjem med i 2017, kan du tenke at det personlige skal gå foran. Ingen kjenner ditt hjem bedre enn nettopp deg, og hva som gjør hjemme til hjemme avhenger av langt flere ting enn årets farger og trender.

Det vi synes likevel er så fint med de nye trendene for 2017, er at det åpnes mer for fargebruk og kombinasjonen av ulike stilarter, samt at det personlige og hjemmekoselige står i sentrum. Kunne vi egentlig fått en finere overgang fra julen?

© Christiania Glasmagasin AS