Bruker du en Le Creuset støpejernsgryte vil du være sikret jevn varmefordeling og energibesparing da støpejern holder lenge på varmen. Derfor er grytene også optimale å servere i, fordi maten holdes varm gjennom hele måltidet. For er det én ting du kan være sikker på, er at folk vil forsyne seg både en og to ganger ekstra av denne deilige suppen!

Oppskrift: Ertesuppe med mynte

6 personer | Le Creuset Signature støpejernsgryte 5,3 L/26 cm
 

Ingredienser

500 g poteter
2 stk. purreløk
2 stk. løk
1 ss olivenolje
1,5 l god grønnsaksbuljong
1 bunt mynte
800 g fine erter, tinede
5 dl fløte
Havsalt og nykvernet pepper
En stor håndfull erteskudd

Fremgangsmåte

Skyll potetene. Fjern de ytterste bladene fra purreløkene og skyll dem grundig ren for jord. Skjær poteter og purre i mindre biter. Grovhakk løken. Varm opp olje i en gryte. Stek poteter, purre og løk i noen minutter. Hell kokende buljong i gryten. Legg på lokk og la det småkoke i 20–25 minutter til potetene er helt møre. Legg til side noen hele mynteblader til å pynte suppen med. Grovhakk mynten. Tilsett erter, mynte og fløte. Kok i 6–8 minutter. Blend suppen i en blender og hell den tilbake i gryten. Smak til med havsalt og nykvernet pepper.

Anrett suppen i skåler. Pynt med erteskudd og mynteblader og server med crostini

Oppskrift: Crostini med geitost

Ingredienser

6 skiver brød
3 ss olivenolje
100 g frisk geitost
1 ss hakket sitrontimian
havsalt
nykvernet pepper


Fremgangsmåte

Sett ovnen på 200 °C. Drypp olivenolje over brødet. Skjær geitosten i skiver og legg den på brødet. Strø den hakkede sitrontimianen utover, krydre med havsalt og nykvernet pepper og drypp over olivenolje til slutt. Skjær hver skive brød i trekanter. Legg crostiniene på bakepapir på en bakeplate og rist dem i ovnen i 8–10 minutter. Avkjøl crostiniene på rist før de serveres til suppen.

© Christiania Glasmagasin AS