Av: Maren Walvik Johnsen

Finn-serien er en tradisjonsrik klassiker fra Hadeland Glassverk. Serien munnblåses og håndslipes på Hadeland Glassverk, og har vært produsert siden tidlig 1900-tallet. I Norge er Finn-glassene et populært arvestykke, og serien har blitt videreført gjennom generasjoner – akkurat slik ekte håndverk bør gjøre. Du får blant annet tak i vannglass, vinglass, skåler og vaser i Finn-serien – og denne høsten lanseres også nyheten Finn champagneglass med tynn stett!

En sprudlende nyhet fra Hadeland Glassverk

Med nye Finn champagneglass kan du servere gjestene dine sprudlende bobler i utsøkte champagneglass laget i ekte krystall. Enten du inviterer til større tilstelninger eller bare ønsker å nyte et glass med venner, en kjæreste eller alene – har du nå et ekte smykke å servere champagnen i. De nye champagneglassene har tynnere stett enn originalen, og har lenge vært et etterspurt produkt fra Hadeland Glassverk. Nå ankommer glassene straks butikkhyllene – og vi håper det nye tilskuddet til Finn-familien vil få en verdig plass blant samlingene der ute.

Finn champagneglass

Finn på norske festbord siden 1916

Finn-glassene ble første gang produsert på Hadeland Glassverk i 1916 og er opprinnelig designet av Ragnvald M. Hansen. Hele 13 personer er involvert i produksjonen før glassene når butikkhyllene, noe som forteller oss mye om det omfattende arbeidet som ligger bak hvert glass. Finn er en helt unik serie av norske kvalitetsglass som har fortjent sin plass på festbordet gjennom mer enn 100 år.

Hadeland Glassverk jobber kontinuerlig med innovasjon og produktutvikling, og i nyere tid har Finn-serien blitt oppgradert med blant annet nye rødvins-, vann- og konjakkglass, samt en rekke vaser. Det er Maud Gjeruldsen Bugge som står bak designet på høstens vakre tilskudd til Finn-familien, og vi er stolte av å kunne tilby disse fantastiske nye champagneglassene i alle våre butikker! Pris per glass: 499 kr.

Klikk her for å se hele Finn-serien.

(Foto: Malin Antonsen @baremalin)

Se mer fra Finn

© Christiania Glasmagasin AS