Tips nummer 1

Marinering gjøres fordelsvis ett døgn før grillmåltidet skal tilberedes. Noe syre (eddik/sitrus) må være med i marinaden for å trekke inn i kjøttet, ellers står du fritt til å velge de smakene som passer deg best. Grillsauser med mye honning eller sukker tas på mot slutten av grillingen da disse brenner fort.

Tips nummer 2

La kjøttet få romtemperatur før det grilles for å oppnå best mulig resultat. Legg derfor kjøttet til side i ca. en time før steking. På den måten har du bedre kontroll på temperaturen i kjøttet både før og under steking, og vil oppnå et bedre sluttresultat. Det aller beste er å bruke et steketermometer som gir deg full kontroll gjennom hele prosessen.

Tips nummer 3

Sørg for å ha skikkelig varm grill (varme grillrister) før det legges på rått kjøtt. Grønnsaker er også veldig godt på grillen, men bruk store biter og pass på å legg dette på til riktig tid. Grønnsakene kan legges i folie – men bruk også gjerne grillspyd. Paprika, løk, aubergine og squash passer alle utmerket godt på grillen.

sommerens grilltips
sommerens grilltips

Tips nummer 4

Ha alltid igjen lokket på grillen for å sikre best varmebehandling av kjøttet. Et unntak kan være når du skal grille småstykker som burger, tynne biffer eller lignende. Disse bør grilles på direkte varm uten lokk, da får man en god grillskorpe uten at kjøttet blir for fort stekt. Større stykker som fileter og helstekte kjøttstykker brunes på direkte varme og stekes ferdig på indirekte varme under lokk. Når vi snakker om direkte varme mener vi “over «flammene»” mens indirekte varme er heller ”ved siden av «flammene»”.

Tips nummer 5

Alltid gjennomstek kylling slik at den ikke er rosa inni. På grunn av bakterier er det ekstra viktig at kyllingen er gjennomstekt, i motsetning til annet kjøtt som gjerne kan være rosa så lenge kjernetemperaturen er høy nok.

Tips nummer 6

Bruk alltid en klype når du snur kjøttet slik at det ikke går hull og saften renner ut. Bruk lange verktøy og gjerne hansker/grillvott for ikke å brenne hendene. Blant våre grillnyheter finner du blant annet et 3-deleres BBQ-sett med alt du trenger til grillen. Vi har også helt nye grillvotter som gjør at du ikke brenner deg. Den praktiske mørke blåfargen skjuler søl fra marinering og ser i tillegg fresh ut, se bare på bildet under!

grillredskaper

Tips nummer 7

Lyst til å teste ut en ny marinade? For å få frem den virkelig gode smaken i kjøttet er det lurt å helle øl på kjøttet. Husk også å ha på godt med krydder da mye vil falle av under grillingen. Bruker du ulike grillsauser anbefaler vi å pensle på ofte for et mest mulig smakfullt resultat.

Tips nummer 8

Husk å snu kjøttet i tide! Verken rått eller overstekt kjøtt er optimalt. Snur du kjøttet når saften starter å renne ut på oversiden kan vi nesten garantere et godt resultat. Ikke snu for ofte, la heller maten få mulighet til å bli skikkelig grillet før du snur.

Tips nummer 9

Glad i en god burger? Hvis du bruker en hamburgerpresse anbefaler vi å bruke litt olje rundt på kjøttdeigen før du legger den i pressa. En hamburgerpresse gir deg muligheten til å lage perfekte burgere med jevn overflate. I tillegg velger du selv hva du vil ha i kjøttdeigen – hva med en dæsj oppkuttet chili, eller ost?

Tips nummer 10

Sørg for å alltid ha en grilltallerken lett tilgjengelig! Det er en fordel at det er litt plass på tallerkenen, og at du skiller mellom kjøtt og kylling. Ikke legg det ferdig stekte kjøttet oppå den samme tallerkenen som den rå kyllingen lå på. Vi anbefaler å teste ut nyheten grilltallerken fra Porsgrunds Porselænsfabrik. Denne har en diameter på 31cm og rommer alt du kan tenke deg til sommerens festmåltider utendørs!

Prøv noen av våre grillredskaper!

  1. BBQ-SETT 3-DELER
    BBQ-SETT 3-DELER
    Tilbudspris 60,- Vanlig pris 199,-
  2. BBQ HAMBURGERPRESSE
    BBQ HAMBURGERPRESSE
    Tilbudspris 45,- Vanlig pris 149,-

Flere spennende artikler!

Shop Instagram!

Error: Required App Key from Yotpo not found.

© Christiania Glasmagasin AS