Kjøkkenet skal heller ikke bare være et sted å kokkelere, men også et sted du kan trekke deg tilbake med en god bok og en deilig kopp kaffe eller te. Enten du bor alene eller sammen med familie eller samboer, mener vi at kjøkkenet er ett av husets aller viktigste rom!

Din kjøkkenspesialist siden 1739

Christiania Glasmagasin har kjøkkenerfaring som strekker seg helt tilbake til 1739, noe vi er svært stolte av. Vi vet derfor en god del om hva som skal til for å sikre de gode matopplevelsene, latteren rundt bordet og tid til å være sammen med dem du er aller mest glad i. For oss er dette viktig ikke bare når noe skal feires, men også alle de dagene det tross alt er flest av, nemlig hverdagene!

Kjøkkenutstyr du har bruk for

For å få ting til å gå rundt i en ellers travel hverdag vil det for mange være avgjørende at også redskapene som finnes på kjøkkenet fungerer som de skal. Sløve kniver og skjærebrett som aldri blir rene er ikke like velkommen når du skal blande deg en rask og enkel fruktjuice eller grønnsakssmoothie før du løper ut døren om morgenen.

Porselenskniver for kutting av grønnsaker

Vi har snakket om dem før, men vi kan ikke la være å nevne dem igjen. De Cussion-serien av porselenskniver fra Porsgrunds Porselænsfabrik er rett og slett en storfavoritt her hos oss. Serien leverer blant annet kokkekniv, brødkniv og grønnsakskniv – hvor sistnevnte skiller seg spesielt ut som et ”must” på kjøkkenet.

Du visste kanskje at porselenskniver både er hardere og beholder sin skarphet lenger enn stål, men visste du at porselen er et rent og ”dødt” materiale som ikke vil forandre smaken på maten? Stål utløser nemlig en kjemisk reaksjon i kontakt med syreholdig mat som gjør at frukten/grønnsaken blir brun raskere. Med porselenskniv vil det ta ca. 3-4 ganger så lang tid før du ser samme effekt!

Til porselenskniver anbefales å bruke et skjærebrett av tre eller plast for at knivene skal beholde sin hardhet lenger. Derfor er vi stolte av å presentere nyheten…

Skjærebrett i eik fra Christiania 1739

Nyheten ”Natur” fra Christiania 1739 er et perfekt skjærebrett som kommer i 3 størrelser. Skjærebrettet er for mange det aller mest brukte kjøkkenredskapet, og det kan derfor lønne seg å satse på god kvalitet her. Et skjærebrett i tre er snill mot kniven og mer hygienisk enn plast, da de er naturlig antibakterielle. Med litt kjærlighet kan du dermed ha skjærebrettet ditt i mange år. Husk alltid å vaske med varmt vann og såpe etter bruk, og tørk godt med et håndkle. Med jevne mellomrom bør du også behandle skjærebrettet med et lag matolje for vedlikehold.

Stekepanne med teflonbelegg

En klassisk stekepanne med teflonbelegg er et ultimatum i de fleste kjøkken. Teflonbelegget sikrer at maten ikke brenner seg fast selv ved ganske høy temperatur, og denne type panne er ofte lett å rengjøre – noe som er perfekt i hverdagen! Vi anbefaler vår klassiske stekepanne fra ClassicPro, som har et slitesterkt teflonbelegg og passer til alle typer koketopper.

Husk at teflon må behandles varsomt, ikke bruk for høy temperatur og ingen skarpe gjenstander. Av frykt for å ødelegge teflonbelegget bør du også la pannen kjøles naturlig ned før du vasker den forsiktig for hånd.

Ja, vi vil ha silikon!

Kjøkkenutstyr i silikon har virkelig fått sin plass i norske kjøkken de siste årene – og det synes vi er kjempefint! Silikon er nemlig ikke bare mykt og anvendelig, men tåler også både høy varme og kulde. Silikonredskapene tåler faktisk så mye at du kan bruke dem både til koking, steking og frysing! I tillegg er det vanskelig å se bort fra alle de fine og friske fargene silikonprodukter ofte kommer i…

Plus-serien fra Christiania 1739 er designet nettopp for å være en fargerik og trendy serie av kjøkkenredskaper som gir liv til kjøkkenet! Her finner du både stekespader, suppeøser og røreskje i fargene mint, rosa, sort og blått – farger som kan matche de fleste kjøkken!

  1. CLASSICPRO WOKPANNE 30CM
    CLASSICPRO WOKPANNE 30CM
    Tilbudspris 549,50 Vanlig pris 1 099,-
  2. DE CUSSION DIAMANTSLIPER
    DE CUSSION DIAMANTSLIPER
    Tilbudspris 249,50 Vanlig pris 499,-

© Christiania Glasmagasin AS