I samarbeid med Tefal har vi laget en oppskrift på gulrotkake som vi tror garantert vil falle i smak rundt bordet. Bruk gjerne en kjøkkenmaskin for optimalt resultat.

 

Vanskelighetsgrad: Lett  •  Tilberedningstid: 45 min  •  Steketid: ca. 60-70 min

Ingredienser

Kake

2,5 dl solsikkeolje
4 egg (str. M)
170 g hvitt sukker
100 g brunt sukker
3 mellomstore gulrøtter
250 g hvetemel
1 ts salt
2 ts kanel
2 ts vaniljesukker
2 ts bakepulver

Frosting

100 g mykt smør
100 g melis
2 ts vaniljesukker
400 g kremost naturell
1/2 økologisk sitron
100 g valnøtter

Slik gjør du

Sett ovnen på 170°C varmluft. Pisk olje, egg og sukker lett sammen i kjøkkenmaskinen. Skrell og riv gulrøttene fint og rør dem inn. Vi anbefaler å bruke en porselenskniv fra De Cussion til oppskjæring av grønnsaker – du vil bli overrasket over skarpheten! Sikt hvetemel, salt, kanel, vaniljesukker og bakepulver ned i det våte, og bland det godt sammen. Fordel deigen i en smurt og meldrysset bakeform. Stek kaken midt i ovnen i ca. 60-70 min. La den avkjøle i formen før den skjæres forsiktig løs.

Frosting: Tilsett melis og vaniljesukker i det myke smøret, og rør det glatt. Tilsett kremosten litt etter litt, slik at frostingen får en glatt og klumpefri konsistens. Riv litt sitronskall i kremen og rør inn. Fordel kremen jevnt over kaken og dekorer med valnøtter.

Server og nyt!

Når kaken er ferdig stekt og toppet med frosting kan du legge kaken over på et fat og servere til gjestene dine. Bruker du det geniale bakekonseptet Bake-It-Easy fra Porsgrund Porselen kan du faktisk både steke og servere på det samme fatet! Du kan til og med fryse ned restene også (ikke at vi tror det vil bli noen, men det kan være en fordel til senere). Nyt kaken – og del gjerne resultatet med oss ved å legge ut et bilde og bruke #cgnorge!

GOD BAKST!

Flere spennende artikler!

© Christiania Glasmagasin AS