Meny
MENU

Vår historie: 280 år på norske bord

I år fyller Christiania Glasmagasin 280 år, noe vi er svært stolte over. Som en unik og tradisjonsrik veteran i norsk handelsnæring feirer vi nå jubileumet vårt med en måned fullspekket med unike tilbud og morsomme aktiviteter i alle våre butikker. Bli med på feiringen – velkommen til jubileumsfest gjennom hele april!

Siden 1739 har vi vært en del av norske hjem. Med folkekjære merkevarer som Hadeland Glassverk og Porsgrunds Porselænsfabrik har kjærligheten for norsk design blitt en naturlig del av hvem vi er og hva vi står for.

280 år med kjærlighet for faget

Året er 1739. Christiania Glasmagasin etableres under navnet Det Kongelige Norske Compagni av Kong Christian VI av Danmark-Norge. Selskapet skulle i løpet av 1700-tallet etablere de første glassverkene i Norge, og både Nøstetangen, Eiker, Hurdal, Biri og Hadeland ble satt i drift. Hovedkontoret ble i 1786 flyttet fra København til Christiania (Oslo), under navnet Christiania Høy-Kongelig Glaz-Magazin.

Ikke før i 1850 så detaljutsalget dagens lys i en krambod på Jernbanetorget, men på grunn av utbygging av jernbanen i 1860-årene, ble glassalget flyttet til den gamle postgården på Stortorvet. Da praktbygget i 1968 sto i brann på grunn av en eksplosjon på lageret måtte hele bygget renoveres, og ble til det vi i dag kjenner som kjøpesenteret GlasMagasinet på Stortorvet.

Fra Stortorvet til Bogstadveien

Helt frem til 2014 ble vi værende på Stortorvet, men etter 152 år var tiden inne for å møte kundene våre mer lokalt. Siden vi allerede hadde 50 forretninger rundt om i Norge, ønsket vi å satse på en mer filialbasert forretningsdrift, og flyttet raskt inn i flotte lokaler i Lille Grensen i Oslo.

I dag er vår Flagship Store flyttet til Bogstadveien, en butikk vi er svært stolte over – midt i hjertet av hovedstadens shoppingmekka. Til sammen har vi per dags dato 38 butikker rundt om i landet.

Les mer: Vi åpner i Bogstadveien!

Unike merkevarefavoritter

Med vår nære tilknytning til ærverdige Hadeland Glassverk, Norgesglasset og Porsgrunds Porselænsfabrik er vi glad for å kunne videreføre tradisjonsrike klassikere som har vært en del av norske hjem og familier i mangfoldige generasjoner. I tillegg til disse tre fører vi også flere andre store merkevarer som Georg Jensen, Le Creuset, HardangerBestikk og Rosendahl.

Du kan se alle våre merkevarer her.

Spire - en norsk designklassiker

Gaveekspert siden 1739

Vi nordmenn er både glad i å gi – og glad i å motta gaver. Vi er med det også flinke til å finne anledninger hvor det passer seg å gi en gave, enten det er til morsdag, et middagsselskap, Valentine’s Day, en innflytningsfest eller andre, kanskje større anledninger i løpet av livet.

Siden oppstart har vi tilbudt unike, ofte livslange gaver til det norske folk. Spesielt glad er vi i julen, da vi får dele av vår erfaring både med gaver, kjøkken, mat og borddekking. Uansett hvilken anledning det gjelder legger vi vår stolthet i innpakningen – en gave fra Christiania Glasmagasin skal være noe du gleder deg til å gi, og blir henrykt over å få!

Les også: Gavetips til bryllup – et servise for livet

Bli med på feiringen!

Hver dag i hele april feirer vi 280-årsjubileumet med gode tilbud, morsomme aktiviteter i butikk og unike ukeskupp! Følg med på jubileumsfesten ved å delta på vårt Facebook-event. Har du en god historie eller et produkt fra oss som du er litt ekstra stolt av å eie? Del gjerne et bilde i anledning jubileumet og tag oss med #cgnorge.

Vi håper å se deg i april!

Gjør et kupp på våre klassikere

Unntak i kampanjen

Merk at jubileumskampanjen har noen unntak. Tilbudene gjelder ikke Marius, Kilde drikkeflasker, Spire, Capri, Bogstad strå, Marie, Peer Gynt, Surf, Nøstetangen, Montreal, Oslo, Zeleste, Norgesglass i porselen, Royal Copenhagen, Georg Jensen, Mummi julekuler + Arabia “Kveldsbad”.

Lukk
499 kr igjen til FRI FRAKT!
0 av 499

Mine favoritter

Det finnes ingen produkter som svarer til valgene.