Meny
MENU

Inspirasjon til julens oppdekninger

Julen er en tid for å samles rundt bordet til god mat og hygge med de du er glad i. Når festbordet skal dekkes har alle hver sin stil, og mens noen liker den tradisjonelle, røde julen er andre mer begeistret for det minimalistiske. I dette innlegget har vi derfor satt sammen en rekke eksempler på oppdekning til festbordet i julen, og vi håper du finner noe du liker! Ser du deg ut en favoritt?

Bogstad Hvit

Bogstad Hvit er et tradisjonelt servise fra Porsgrunds Porselænsfabrik som ble lansert så tidlig som i 1887. Serviset er klassisk, tidløst og vakkert og fungerer godt i kombinasjon med andre serviser. Blant annet kan du fint kombinere det med årets juleplatte eller Bogstad stråmønster som ble lansert i samme år. I vår kuvert under er Bogstad Hvit satt sammen med Skaugum bestikk og klassiske Finn-glass fra Hadeland Glassverk for en tradisjonell, men samtidig minimalistisk look på festbordet.

borddekking jul_bogstad hvitt

Kjøp kuverten

Juleplatte og Bogstad Strå

De siste tre årene har juleplatten fra Porsgrunds Porselænsfabrik vært inspirert av dyr på den norske faunaen. I 2016 var det ekornet som fikk vise seg frem på juleplatten, mens det i 2017 var et vakkert rådyr som preget platten. I år er det den nydelige blåmeisen som har tatt sin plass i dekoren.

Kombinerer du juleplatten med det klassiske Bogstad strå-serviset får vi en helhetlig og vakker kuvert som garantert vil feste seg hos gjestene. Som i eksempelet over har vi også her brukt kvalitetsbestikk fra Skaugum og vakre, munnblåste Finn-glass fra Hadeland Glassverk.

Vil du se flere oppdekninger med Bogstad Strå? Sjekk ut interiørstylist Annette Nordstrøm sin oppdekning hos ELLE.

juleplatte og bogstad strå oppdekning

Kjøp kuverten

Nisseserviset – moderne look

Nisseserviset er en tradisjonsrik klassiker fra Porsgrund Porselen som for mange er selve symbolet på at det er jul. Når det dekkes opp med Nisseserviset – da følger gjerne julestemningen også like etter! Vi forsøkte oss på en mer moderne borddekking med Nisseserviset hvor vi kombinerte det med en dekketallerken fra klassiske Sense, og hvitt bestikk fra Skaugum. Glassene som fikk plass i kuverten var allround-glassene Salina og Lipari champagneglass fra Sentimento-serien til Hadeland Glassverk, samt våre helt egne, trendy Castle-glass.

nisse porsgrund

Kjøp kuverten

Nisseserviset – tradisjonell look

Selv om Nisse kan dekkes på flere ulike måter, er det likevel mange som foretrekker den tradisjonelle, røde oppdekningen som lenge har kjennetegnet julehøytiden. Nisseserviset ble lansert så tidlig som i 1902, og var opprinnelig ment som et barneservise. Du kan lese mer om historien bak Nisse her. I kuverten under har vi kombinert det morsomme serviset med tradisjonsrike Nina fra HardangerBestikk, skål fra Finn og vinglass i samme serie. Finn-serien er i likhet med Nisse også et populært samleobjekt, og topper mange ønskelister i julen.

nisseserviset porsgrund

Kjøp kuverten

Stilren juleoppdekning med Sense

For den som ønsker en mer stilren og minimalistisk borddekking til jul, eller bare et servise som passer like godt sommer som vinter, så er Sense det perfekte valget. Sense er Porsgrunds største, helt hvite servise og kan kombineres med andre serviser eller brukes alene. Et klassisk, hvitt servise åpner for mange muligheter når det gjelder dekorasjon og farger, så her er det bare å være kreativ!

Under har vi dekket med Sense på NATUR eikefjøl, med Skaugum Kebony bestikk og kjøkkenhåndklær fra Bastian. Her er også Sentimento-serien fra Hadeland Glassverk brukt som glass, og både allround-glasset og Lipari-glasset er presentert i kuverten. For et enkelt, minimalistisk touch av jul og vinter har vi brukt et grønt juletre fra Gran-serien som dekorasjon.

minimalistisk jul med sense

Kjøp kuverten


Lukk
0 kr igjen til FRI FRAKT!
0 av 0

Mine favoritter

Det finnes ingen produkter som svarer til valgene.