Mummi Sommerkopp 2020

Mummi sommerservise 2020

Hvert år er vi som mange andre spent på å få se Mummi sitt sommermotiv og høre mer om fortelling bak. I 2019 lot vi oss sjarmere av sommerserviset «Kveldsbad» og i år fortsetter Mummitrollenes sommereventyr i motivet «Hvilestund». Årets illustrasjon er laget som en påminnelse om å slippe bekymringene og nyte sommervarmen sammen med de man er aller mest glad i.

Siden det i år er 75 år siden Tove Jansson skrev den første Mummiboken, går deler av salget i jubileumsåret til arbeidet for å bevare Østersjøen. Målet er å samle inn ti millioner kroner gjennom kampanjen #VÅRTHAV.

En bekymringsløs sommerdag

Illustrasjonen på Moomin Arabias sommerservise for 2020 baserer seg på Tove Janssons tegneserie ”Mummidalen blir en jungel”, som ble utgitt i 1956. Motivet viser en varm sommerdag hvor Mummifamilien har bestemt seg for å tilbringe natten utendørs.

Mummi Sommerkopp 2020 3

Mummitrollet og Snorkfrøken finner en grop under en busk og legger seg sammen under teppet mens de venter på kveldsmaten. Den gutteaktige Mummipappaens favorittplass er hengekøyen. Mummipappa liker å ligge i halvsøvne mens han samtidig holder et øye med familien, kanskje ikke helt ulikt fra fedre flest.

Mummimamma elsker å overnatte utendørs og er glad for at hun har fått med seg hele familien. I fortellingen får vi også høre om Lille My sitt funn av en kasse tropiske frø i havet. Mummitrollet ber entusiastisk Mummimamma om å så frøene. Mummimamma kaster de litt hit og dit – uten å tenke på konsekvensene. Solen går ned og ingen er urolige for morgendagen.

Hjelp Mummifamilien å bevare Østersjøen

Tove Jansson elsket havet og for Mummitrollene har havet betydd renhet og glede. De siste par årene har Østersjøen vært rammet av en voldsom algeoppblomstring, som Moomin Characters nå arbeider for å rydde opp i.

For hvert solgte krus doneres 10 kroner til arbeidet for å gjøre Østersjøen renere. Du kan lese mer om kampanjen på Moomins egne nettsider eller ved å søke på kampanjen #VÅRTHAV.

Flere Mummiprodukter

© Christiania Glasmagasin AS