Av: Maren Walvik Johnsen

Da Norgesglasset kom på banen for første gang i 1902 revolusjonerte de norsk matlaging med sin optimale lagringsevne. De populære glasskrukkene ble opprinnelig brukt til hermetisering, sylting og annen konservering av mat, noe som også gjøres av mange den dag i dag. Likevel finnes det nå utallige andre bruksområder for et Norgesglass, og søker du på #norgesglasset på Instagram skal det godt gjøres å ikke bli inspirert.

Norgesglasset til 17. mai

Kan du tenke deg en mer passende anledning for å dekorere med de tradisjonsrike Norgesglassene enn på selveste nasjonaldagen? Landet skal feires, og de stolte glassene med Norge-logo fra 1902 fyller en fortjent plass på 17. mai-bordet. I 2014 relanserte vi Norgesglassene og butikkhyllene er nå stappfulle med både gamle og nye modeller av glasset. Nå finner du glassene med både skrulokk og hengslet lokk i flere størrelser. Du får også Norgesglasset i porselen produsert av Porsgrunds Porselænsfabrik – og noen bærer til og med det ærverdige stråmønsteret fra 1887.

norgesglasset til 17. mai
norgesglasset til 17. mai
norgesglasset til 17. mai

Den økende interessen for kortreist, økologisk og hjemmelaget mat har bidratt til at Norgesglassene har økt sin popularitet de siste årene. I motsetning til mange plastikkbeholdere er glassene helt fri for giftstoffer og kan brukes igjen og igjen. Dette gjør også at de nye variantene av Norgesglasset har slått an, blant annet har Seidelglassene og den store drikkedispenseren vist seg å være perfekt i selskaper som 17. mai. At Norgesglassene kommer i flere størrelser gjør de optimale for alt fra lagring av større mengder mat, samt servering av småretter, syltetøy eller annet tilbehør som urter og krydder.

Se alle krydder og søtsaker fra Norgesglasset her.

Pynt opp til fest!

Det fine med Norgesglassene er at de er stilrene og enkle å pynte opp. Bruk glassene som vase ved å putte oppi blomster i rødt, hvitt og blått sammen med norgesflagg, eller bruk det til oppbevaring av sugerør, dessertbestikk eller annet som hører nasjonaldagen til. De små Norgesglassene med hengslet lokk passer utmerket som vase til små, hjemmeplukkede blomster, og du kan kjøpe ferdige Norgesglass med flaksalt og sort pepper som du senere kan bruke til lyslykt, blomstervase eller fylle med deilig tilbehør.

Liker du det minimalistisk og stilrent er den nye varianten i porselen en fulltreffer. Porselensglasset produseres på porselensfabrikken i Porsgrunn, og tar seg like godt ut på kjøkkenbenken som på festbordet. Dekk opp med ditt favorittservise og la Norgesglassene i porselen gi festbordet det lille ekstra. Du kan også få tak i Norgesglass med deilige søtsaker i flere smaker og farger. Blant annet kan du kjøpe de populære Norgesdropsene i nasjonalfargene. Er ikke lakris helt etter din smak kan du finne deg en annen favoritt her. Du kan også lage dine egne drops eller kaker for så å oppbevare og servere i et Norgesglass.

norgesglass dispenser

Fortell oss din Norgesglass-historie!

Har du en historie du ønsker å dele med oss, eller et bilde av Norgesglasset brukt på din måte? Vi vil gjerne se! Del et bilde hvor du bruker #norgesglasset og #cgnorge og fortell oss i beskrivelsen hva du bruker Norgesglasset til hjemme hos deg. Det finnes utallige måter å ta i bruk de tradisjonsrike glassene på, og de mange bruksområdene overrasker oss stadig.

Vil du se hele utvalget Norgesglass? Besøk en av våre butikker eller klikk her. God 17.mai!

© Christiania Glasmagasin AS