Meny
MENU

Sommerens beste aioli

Er du glad i mat med masse smak og måltider med deilige sideretter? Selv de enkleste grillmåltider kan løftes av riktig tilbehør, og vi mener aioli stiller sterkt når det kommer til å gi den ekstra smaken man er ute etter, spesielt om sommeren. Aioli kan brukes til alt fra grillmat til reker, for ikke å snakke om som dip til en god foccacia. Men hvordan lager man egentlig aioli? Vi fikk tips fra en kollega om oppskriften som garantert blir en suksess rundt sommerbordet!

Oppskrift på aioli

Det fine med denne oppskriften er at du selv kan tilpasse mengde ut fra antall gjester, alt etter hvor mye du tror trengs. Vi anbefaler likevel å beregne litt ekstra da oppskriften fort kan bli en soleklar tilbehørsfavoritt blant gjestene…

Ingredienser:

Rømme
Majones
Hvitløk
Persille eller dill
Salt og pepper
Sitron

Slik gjør du:

  1. Finn frem en bolle og bland i like mye rømme som majones (mengde velger du selv).
  2. Finhakk et fedd hvitløk og ha dette i blandingen. Du kan også bruke et fint rivjern.
  3. Putt oppi litt finhakket persille eller dill etter ønske.
  4. Smak til med salt og pepper.
  5. Ferdigstill aiolien med saften av en halv sitron.

Hvis du har en blender hjemme anbefales det at du kjører hele blandingen en runde i blenderen før du setter den i kjøleskapet. Blandingen trenger ca. 30 min i kjøleskapet før den har fått en fin og stiv konsistens. Ønsker du at dressingen skal være lyse rosa i stil med (for eksempel) rekene? Da kan du putte en teskje rødbetesaft i dressingen for en fin, lyserosa farge på aiolien. Du kan være trygg på at rødbetesaften ikke vil sette noe ekstra smak, men aiolien i seg selv vil garantert løfte måltidet til et nytt nivå!

Bon appetit!

Prøv flere av våre spennende smaker…


Lukk
499 kr igjen til FRI FRAKT!
0 av 499

Mine favoritter

Det finnes ingen produkter som svarer til valgene.