En av våre soleklare frokostfavoritter i påsken er eggerøre – nettopp fordi eggerøre kan tilberedes akkurat slik du selv ønsker det! Vi elsker å kombinere eggerøren med friske grønnsaker, ost og diverse annet tilbehør. Det fine med eggerøre er at du som regel ikke trenger å planlegge innkjøpet på forhånd – du kan bare bruke det du har tilgjengelig i kjøleskapet der og da! Økonomisk, sunt og veldig, veldig godt!

Oppskrift: Perfekt tilberedt eggerøre

Du trenger:

Stekepanne m/ belegg

Ballongvisp

Stekespade i silikon

Grønnsakskniv

Blandebolle

Serveringsfat

 1. STEKEPANNE 28CM SORT
  STEKEPANNE 28CM SORT
  Tilbudspris 489,- Vanlig pris 699,-
 2. BALLONGVISP MED SILIKON 24CM
  BALLONGVISP MED SILIKON 24CM
  Tilbudspris 97,- Vanlig pris 129,-

Ingredienser (ca 4 personer):

8 ferske egg

8 ss melk

1 ts salt

3 klyper revet ost (hvitost, parmesan…)

Stekesmør

Frisk gressløk

 

Mix og triks med valgfrie grønnsaker:

Paprika

Frisk rødløk

Karamellisert løk

Cherrytomater

Sopp

Soltørkede tomater

Spinat/basilikum

eggerøre oppskrift

Slik gjør du

Bland sammen eggene i bakebollen sammen med melk og litt salt. Visp sammen med en ballongvisp. Hvis du ønsker å tilsette pepper bør dette gjøres etter steking for å beholde den friske gulfargen.

Skrell og hakk de grønnsakene du ønsker og varm opp stekepannen til middels varme med godt smør i. Stek grønnsakene i 5-6 minutter før du tilsetter eggene, dette gjør grønnsakene møre.

Når alt er i pannen – tilsett osten og rør til den smelter. Skrap det som har satt seg i bunnen ut mot kantene av pannen helt til eggerøren blir mer fast. Sørg for at det fortsatt er godt med ustekt egg igjen før du tilsetter 1 ss smør og lar den smelte inn i røren.

Kutt opp tomater og gressløk og ha i når eggerøren nærmer seg ferdig. Vi anbefaler å bruke grønnsakskniven i porselen fra De Cussion – porselen holder seg lenger skarp og passer utmerket til blant annet kutting av tomater.

Ikke la eggerøren ligge i pannen etter den er ferdig – da kan den fort bli overstekt! Legg den direkte på et fat slik at den beholder sin perfekte konsistens. Avslutt gjerne med et touch pepper og flaksalt.

 1. KAKEFAT VERDENS BESTE
  KAKEFAT VERDENS BESTE
  Tilbudspris 200,- Vanlig pris 399,-

Flere spennende artikler!

Shop Instagram!

Error: Required App Key from Yotpo not found.

© Christiania Glasmagasin AS