En av våre soleklare frokostfavoritter i påsken er eggerøre – nettopp fordi eggerøre kan tilberedes akkurat slik du selv ønsker det! Vi elsker å kombinere eggerøren med friske grønnsaker, ost og diverse annet tilbehør. Det fine med eggerøre er at du som regel ikke trenger å planlegge innkjøpet på forhånd – du kan bare bruke det du har tilgjengelig i kjøleskapet der og da! Økonomisk, sunt og veldig, veldig godt!

Oppskrift: Perfekt tilberedt eggerøre

Du trenger:

Stekepanne m/ belegg

Ballongvisp

Stekespade i silikon

Grønnsakskniv

Blandebolle

Serveringsfat

Ingredienser (ca 4 personer):

8 ferske egg

8 ss melk

1 ts salt

3 klyper revet ost (hvitost, parmesan…)

Stekesmør

Frisk gressløk

 

Mix og triks med valgfrie grønnsaker:

Paprika

Frisk rødløk

Karamellisert løk

Cherrytomater

Sopp

Soltørkede tomater

Spinat/basilikum

eggerøre oppskrift

Slik gjør du

Bland sammen eggene i bakebollen sammen med melk og litt salt. Visp sammen med en ballongvisp. Hvis du ønsker å tilsette pepper bør dette gjøres etter steking for å beholde den friske gulfargen.

Skrell og hakk de grønnsakene du ønsker og varm opp stekepannen til middels varme med godt smør i. Stek grønnsakene i 5-6 minutter før du tilsetter eggene, dette gjør grønnsakene møre.

Når alt er i pannen – tilsett osten og rør til den smelter. Skrap det som har satt seg i bunnen ut mot kantene av pannen helt til eggerøren blir mer fast. Sørg for at det fortsatt er godt med ustekt egg igjen før du tilsetter 1 ss smør og lar den smelte inn i røren.

Kutt opp tomater og gressløk og ha i når eggerøren nærmer seg ferdig. Vi anbefaler å bruke grønnsakskniven i porselen fra De Cussion – porselen holder seg lenger skarp og passer utmerket til blant annet kutting av tomater.

Ikke la eggerøren ligge i pannen etter den er ferdig – da kan den fort bli overstekt! Legg den direkte på et fat slik at den beholder sin perfekte konsistens. Avslutt gjerne med et touch pepper og flaksalt.

Flere spennende artikler!

© Christiania Glasmagasin AS