En mør og god biff er ikke uvanlig å finne blant topp 5 favorittretter hos mat-elskere over hele verden. Men hvordan få til en god biff? Her finnes det mange hemmeligheter. Visste du for eksempel at biffen bør ligge romtemperert i minst 30 min før steking? Under serverer vi deg i samarbeid med Le Creuset en smakfull oppskrift på en biff du ikke kommer til å glemme med det første.

Steking av biff

4 personer - Le Creuset Signature grillpanne 26 cm


Ingredienser

4 entrecôtebiffer på 200 g
havsalt
nykvernet pepper


Fremgangsmåte:

Varm langsomt opp en grillpanne ved middels varme til den er glohet. Tørk av kjøttet med kjøkkenpapir og krydre med salt og pepper. Stek to biffer i gangen i 3–4 minutter på hver side. Ikke vend biffene før det har gått minst 3 minutter, ellers slipper de ikke pannen.

TIPS: Ikke legg kjøttet direkte i pannen fra kjøleskapet, men la det ligge på kjøkkenbordet i ca. ½ time, slik at kjøttet er temperert.

Pastinakkfritter

Ingredienser

1 kg pastinakk
1 ss fennikelfrø
3 ss olivenolje
1 ss havsalt
3-4 kvister bladpersille


Fremgangsmåte:

Sett ovnen på 200 °C. Skrell pastinakkene med en tynnskreller og skjær dem i staver. Knus fennikelfrøene i en morter. Vend pastinakkene i olivenolje, knuste fennikelfrø og havsalt i en stor bolle. Vend det hele grundig rundt, slik at pastinakkene er dekket av fennikelfrø og olje. Legg pastinakkstavene på en bakeplate kledt med bakepapir.

Bak dem til de er møre og sprø, ca. 30–35 minutter.

Hakk persillen og vend de sprøe stavene i persillen.

Bearnaisesaus

Ingredienser

1 dl estragoneddik
1 sjalottløk
1 kvist frisk estragon
4 eggeplommer
200 g smeltet smør
2–3 ss finhakket frisk estragon


Fremgangsmåte:

Hell estragoneddik i en liten kasserolle. Finhakk sjalottløken og tilsett sammen med en kvist estragon. Kok det hele inn til det er et par skjeer igjen i pannen.

Hell eggeplommene, den innkokte løken og et par dråper vann i en metallskål med kant. Varm vann i en gryte. Plasser skålen slik at kanten av skålen balanserer på kanten av gryten. Det er viktig at bunnen av skålen ikke berører vannet i gryten, slik at skålen blir for varm og sausen skiller seg. Sett pannen på moderat varme og pisk til det er jevnt og luftig. Du må piske kontinuerlig til sausen begynner å tykne. Hell det smeltede smøret i sausen litt etter litt, og fortsett å piske til du får en tykk, gul, kremaktig saus. Smak til med salt og pepper. Rør inn nyhakket estragon.

Anbefalte stekepanner fra Le Creuset

© Christiania Glasmagasin AS