Av: Maren Walvik Johnsen

Hver sommer, på Lyngøy utenfor Mandal, er både liten og stor med på garnfangst når farmors fiskesuppe skal tilberedes. Bein, hode og hale kan kokes til fiskekraft av ypperste klasse ved å trekke i 15-20 minutter, men du kan også fint bruke fiskebuljong eller kjøpe ferdig kraft på butikken. Farmors fiskesuppe er laget på gamlemåten, og du kan fint kombinere noe nytt med det gamle om du ønsker å utfordre deg selv litt ekstra på kjøkkenet i sommer.

Ingredienser (6-8 personer)

Ca. 2 liter god kraft

1 finskåret løk

1 rød og 1 gul finskåret paprika

4 gulrøtter skåret i staver

1 finskåret fenikkel

1 liten eller 1/2 blomkål i små buketter

En bit kålrot i staver

3-4 poteter skåret i terninger

1-2 rød chili skåret veldig smått (eller etter smak og behag......)

En kvart liter kremfløte

Salt, pepper, sellerisalt, m.m

Helt til slutt: reker, fisk eller gode fiskeboller - eller alt sammen, alt etter hva man liker!

Fremgangsmåte

  1. Lag jevning med mel og smør
  2. Spe med kraften og la suppen koke litt
  3. Ha i grønnsakene og la koke litt til
  4. Tilsett fløten
  5. Legg gjerne i en fiskebuljongterning
  6. Smak til med salt, pepper, sellerisalt etc. (viktig!!)
  7. Helt til slutt: tilsett fisk, reker, fiskeboller eller en blanding av alt sammen og la koke i noen få minutter.

 

Server suppen i en stor kasserolle og la den mest ivrige fiskeren forsyne seg først! Bon appetit!

Takk til Solveig Walvik for lån av oppskrift!

oppskrift fiskesuppe
  1. SUPPEØSE NYLON
    SUPPEØSE NYLON
    Tilbudspris 74,- Vanlig pris 99,-
  2. KJELE 26CM/10L M/LOK
    KJELE 26CM/10L M/LOK
    Tilbudspris 699,- Vanlig pris 999,-

Shop Instagram!

Error: Required App Key from Yotpo not found.

© Christiania Glasmagasin AS