Planlegger du tidenes Halloweenfeiring med familie eller vennegjengen? Eller vil du bare ha noe godt å servere skumle besøkende som skulle dukke opp på døren? 31. oktober er det klart for Halloween, og vi har satt sammen en skummelt god og enkel muffinsoppskrift som du kan servere gjestene dine denne kvelden. Oppskriften er til og med basert på vår egen, økologiske rapsolje og er dermed litt sunnere enn vanlig!
Server – SKREM og nyt!

Dette trenger du

4 egg

4 dl sukker

4 dl melk

2 dl Olivias økologiske rapsolje

8 dl hvetemel

4 ts bakepulver

4 ts vaniljesukker


Til toppingen:

400 g kremost

2 ts vaniljesukker

4 dl melis

2 ss sitronsaft

Slik gjør du

Visp sammen egg og sukker til en luftig blanding. Bland deretter de tørre ingrediensene og tilsett disse vekselvis med olje og melk.

Fyll muffinsformene 2/3 opp. Vårt tips er å ha røren i et litermål og helle derfra. Muffinsene stekes på 200 grader i rundt 20 minutter dersom formene er store. Er formene små trenger de ikke stekes i mer enn 15 minutter. Nå rekker du akkurat å skifte til kostyme!

Toppingen er ekstra enkel å få til – etter du har skiftet kan du bruke steketiden til å røre sammen ingrediensene før du smører blandingen på de avkjølte muffinsene. Tips: putt litt konditorfarge i toppingen for en skummel farge og pynt til slutt med det som skremmer deg aller mest! Edderkopper? Spøkelser? Kanskje et bilde av den grusomme naboen? Her gjelder det å være kreativ!

halloween muffins oppskrift

Server og nyt

Disse sunnere muffinsene er perfekte å servere til skumle gjester som skulle dukke opp på døren, men de kan også fort bli festens spiselige høydepunkt. Muffinsene er skummelt gode og gir det lille ekstra til Halloween-stemningen. Skal du frakte med deg baksten anbefaler vi vår bestselger Bake-it-Easy, et funksjonelt bakekonsept hvor du kan bake, steke, fryse og servere på ett og samme fat. Går du til anskaffelse av de praktiske bærehåndtakene blir fatet også superenkelt å ta med seg!

Blir du så fornøyd med resultatet at du ikke klarer å vente et helt år til neste gang, kan du alltids bytte ut toppingen med noe hyggeligere. Dermed kan du nyte disse smakfulle muffinsene hele året!

God Halloween-feiring!

Flere spennende artikler!

© Christiania Glasmagasin AS