Ca 12 store / 24 små muffins

Ingredienser

Sitronmuffins:

150g usaltet smør romtemperert
2,2 dl sukker
4 egg
2,5 ts bakepulver
2 ts ekte vaniljesukker
4,5 dl hvetemel
1/2 sitron (saft og zest)

Smørkrem:

250g usaltet smør romtemperert
500 g melis
½ dl fløte
1 ts ekte vaniljesukker

oppskrift - muffins til 17. mai
oppskrift muffins
oppskrift muffins

Fremgangsmåte

  • Start med selve baksten. Denne skal stekes og nedkjøles i romtemperatur før smørkremen påføres, så ta deg god tid :-)
  • Rør smør og sukker hvitt.
  • Pisk inn ett og ett egg til alle eggene er tilsatt.
  • Rør inn mel, bakepulver og vanilje.
  • Tilsett til slutt finrevet skall og saften av ½ sitron.
  • Hell muffinsrøren over i former av ønsket størrelse, blandingen er beregnet for ca. 24 små eller 12 store muffins.
  • Stekes på 180 grader i ca 20 minutter. Sjekk med pinne om muffinsen er gjennomstekt.
  • Mens muffinsene står i ovnen kan du begynne med smørkremen. Start med å røre smøret hvitt med melis.
  • Tilsett fløte og vanilje. Hvis kremen blir for tykk, tilsett 1 ss fløte. Hvis den er for myk kan du tilsette litt mer melis.
  • Pass på at muffinsen er kald før du påfører smørkremen med sprøytepose.
  • Pynt muffinsene i 17. mai-farger, med flagg, bær eller dekorer akkurat slik du ønsker – dette er jo tross alt noe av det gøyeste med bakingen!

Klar for å bake?

  1. KAKEFAT M/RING OG LOKK
    KAKEFAT M/RING OG LOKK
    Tilbudspris 299,- Vanlig pris 499,-

Flere spennende artikler!

Shop Instagram!

Error: Required App Key from Yotpo not found.

© Christiania Glasmagasin AS