Meny
MENU
oppskrift pavlova til 17. mai

Pavlova – den perfekte festkaken!

Pavlova er en populær festkake i vårt vakre land, og det med god grunn! En enklere, søtere og mer smaksrik kake skal du nemlig lete lenge etter. Med sin luftige, lette og sprø konsistens kan en god Pavlova imponere de fleste. Fyll på med bær og frukt i Norges farger, og kaken blir et soleklart høydepunkt på festbordet når hele landet roper HURRA! 

Av: Maren Walvik Johnsen & Ida Indseth Løken

Ingredienser

Marengsbunn

4 eggehviter
1/4 teskje salt
200 gram sukker
1/2 teskje vaniljesukker
1 teskje maizenna
1/2 teskje eddik

Krem

3 dl kremfløte
1/2 pakke vaniljekrem
2 ss sukker
2 ts vaniljesukker
Topping etter eget ønske

Slik gjør du

Forvarm ovnen til 180 grader.

Skill eggene med en eggeskiller og bland eggehviten sammen med salt i en stor bolle. Start nokså langsomt med piskingen og skru opp farten gradvis. Pisk så inn sukker og vaniljesukker litt og litt til blandingen blir myk og blank – pass på at alt sukkeret er oppløst. Du kan gjerne bruke en kjøkkenmaskin til dette så du sikrer deg en tykk og stiv marengs.

Når marengsen er ferdig pisket vender du inn siktet maizenna og eddik. Dette skal bare blandes forsiktig inn slik at du sikrer den seige og myke konsistensen.

Vi anbefaler å bruke kakefatet fra Bake it Easy som gjør det enkelt å steke, frakte, servere og oppbevare kaken uten at du må flytte kaken over på andre fat. Hell marengsen i sirkelen på fatet og fordel massen utover med en slikkepott til ønsket tykkelse. Det er ikke nødvendig å bruke springformen som følger med til denne kaken, da marengsen vil holde formen under steking.

Sett kaken midten i ovnen og skru temperaturen ned til 160 grader. Kaken stekes i omtrent 60 minutter, eller til marengsen er sprø utenpå og har en lys kremfarget overflate. Unngå å steke kaken for lenge, for da mister du den seige kjernen som smelter så godt på tungen!

Skru av ovnen når kaken er ferdig, og la den stå til den er helt avkjølt med døren åpen. Ta den ut av ovnen og sett på lokket på kakefatet. Slik kan kaken stå lenge før servering, da den kun vil få en seigere kjerne med tiden. Om du skal frakte kaken med deg og er redd for at lokket skal falle av, kan du bruke en bærereim spesielt tilpasset Bake it Easy kakefat.

Rett før servering pisker du kremfløte, vaniljesukker og sukker til krem, og vender inn vaniljekrem. Bre kremen på kaken og pynt med friske bær, sjokolade, karamell, jordbærsaus eller godteri – kun fantasien setter grenser for hva en pavlova kan toppes med! Vår favoritt er friske norske jordbær med hakket smash-sjokolade som sammen gir en deilig syrlig, søt og salt smak.

Ikke vær redd for å fylle på for mye – det er jo tross alt Norges nasjonaldag!


Lukk
0 kr igjen til FRI FRAKT!
0 av 0

Mine favoritter

Det finnes ingen produkter som svarer til valgene.