

Oppskrift: Pavlova med pasjonskrem og friske bær
Pavlova er en populær kake i vår- og sommersesong. Denne varianten består av marengsbunn, gul krem, pasjonskrem og masse friske bær! Smøret og saltet i den gule kremen kombinert med den søte marengsbunnen, den syrlige pasjonskremen og friske bær gjør kaken til en smakseksplosjon av de sjeldne.
Det kan være lurt å lage den gule kremen dagen i forveien da den må avkjøles i minst 4 timer. Kremen og marengsbunnen må være helt avkjølt når kaken skal monteres.
Oppskrift/bilder: Ida Marie Storbakken (@idamariesmat)
Ingredienser
Marengsbunn
5 stk eggehvite (størrelse L)
0.5 ts salt
120 gram sukker
120 gram melis
Gul smørkrem
3.5 dl kremfløte
8 eggeplommer (størrelse L)
200 gram sukker
5 ts maizenna
4 ts vaniljesukker
1 ts salt
300 gram meierismør
Pasjonskrem
3 dl kremfløte
2 ts vaniljesukker
4 stk pasjonsfrukt
Topping
1 kurv ferske jordbær
1 pakke ferske blåbær
1 pakke ferske bringebær


Fremgangsmåte
Marengsbunn – slik gjør du:
- Skill eggehvite fra eggeplommen. Pass på så det ikke kommer spor av eggeplomme i eggehviten.
- Visp eggehvite og salt med miksmaster/kjøkkenmaskin i 10-20 sekunder til luftig skum.
- Tilsett litt og litt sukker, mens du visper på høy hastighet.
- Tilsett deretter litt og litt melis.
- La maskinen gå til du får en blank og seig marengsmasse.
- Ha marengsen over i en sprøytepose med stor sprøytetupp/tyll.
- Finn frem kakefatet du skal ha kaken på, og bruk denne til å måle opp en ca. sirkel på bakepapiret/teflonarket. Lag en sirkel som er noen centimeter mindre i diameter enn størrelsen på kakefatet.
- Sprøyt marengsen ut i et fint mønster.
- Stek midt i ovnen, på varmluft 140 grader, i 60 minutter.
- Ta bunnen ut og avkjøl på stekebrettet. Det er viktig at marengsbunnen er helt avkjølt før kremene sprøytes på. Marengsbunnen kan fint lages en dag og to i forveien. Dekk med plastikkfolie når bunnen er avkjølt.






Fremgangsmåte
Gul krem – slik gjør du:
- Mål opp ingrediensene.
- Ha alle ingrediensene, utenom meierismøret, i en kjele.
- Varm opp og rør godt HELE tiden med visp. Rør godt i bunnen så kremen ikke svir seg. Kremen vil bli tykkere og tykkere, jo varmere den blir. La kremen koke i ca. 30 sekunder. Husk å røre godt med vispen!
- Trekk kjelen vekk fra varmen, og visp inn litt og litt smør av gangen.
- Ha kremen over i en skål og dekk med plastikkfolie. Legg plastikkfolien helt nedtil kremen, slik at det ikke blir snerk og kondens.
- Sett kremen i kjøleskapet, og la stå i minimum 4 timer, til kremen er helt kald.






Fremgangsmåte
Pasjonskrem – slik gjør du:
- Visp kremfløte og vaniljesukker til myk krem.
- Vend inn pasjonsfruktkjøttet
Montering av pavlova:
- Legg marengsbunnen på et kakefat.
- Ha den gule kremen over i en sprøytepose med stor sprøytetupp/tyll.
- Sprøyt den gule kremen litt innforbi kanten på marengsbunnen.
- Ha på pasjonskremen.
- Topp med friske bær og pynt med sitronmelisse og litt av den gule kremen dersom du har litt til overs.





