Oppskrift: Pepperkaker

Ingredienser:

  • 300 g smør, i terninger
  • 1 dl lys sirup
  • 450 g sukker (ca 5 dl)
  • 2 ss kanel
  • 1 ss ingefær
  • ½ ss nellik
  • 1 ss natron
  • 2 ts kardemomme
  • 2 dl vann
  • 900 g hvetemel (ca 1,5 l)
oppskrift_pepperkake_inspo_6
oppskrift_pepperkake_inspo_6
oppskrift_pepperkake_inspo_6

Slik gjør du:

Bland romtemperert smør, sirup og sukker med en håndmikser. Tilsett krydder og natron, for deretter gradvis å helle i vann og en god del hvetemel. Resten av melet knar du inn i deigen på kjøkkenbordet. Husk at deigen må hvile i minst 1 døgn på et kjølig sted (for eksempel i kjøleskapet) mens den godgjør seg til pepperkakebakingen. Du kan oppbevare deigen i en lufttett boks eller pakke den inn i aluminiumsfolie.

Når deigen er klar for bakst legger du den frem i passende porsjoner, kjevler den tynt utover bordet og lar de ivrige bakerne stikke ut sine egne kaker i ønsket form og fasong. Legg kakene på bakepapir i en langpanne og stek midt i ovnen.

Kakene skal steke i ca. 5 minutter på ca 200 grader.

oppskrift_pepperkake_inspo_6

Lek dere med pynten!

Når kakene er ferdig i ovnen og har avkjølt seg på rist kommer den gøyeste delen – nemlig pyntingen! Sørg for å ha tilstrekkelig med melis, og tilsett gjerne konditorfarge for fargerike og personlige pepperkaker som er enkle å kjenne igjen når de skal spises. Topp gjerne det hele med godteri, nonstop, melisdryss eller noe annet gøy dere har å finne i skapet. Lar du små og store pepperkakebakere få utfolde seg kreativt er du garantert noen gode lattere underveis i baksten, og kanskje også når kakene serveres fra boksen senere i julen!

Lykke til – og god førjulstid!

Har du alt du trenger?

  1. KONE PEPPERKAKEFORM 11CM
    KONE PEPPERKAKEFORM 11CM
    Tilbudspris 15,- Vanlig pris 20,-
  2. MIKSEBOLLE 2L
    MIKSEBOLLE 2L
    Tilbudspris 149,- Vanlig pris 199,-

Shop Instagram!

Error: Required App Key from Yotpo not found.

© Christiania Glasmagasin AS