Meny
MENU

Alt du trenger å vite om porselenskniver

Hvilke fordeler får du egentlig med porselenskniver, og bør de brukes hver dag? I denne artikkelen guider vi deg gjennom fordelene med et “dødt” materiale og Mohs hardhetsskala.

Porselensknivene i De Cussion serien til Porsgrunds Porselænsfabrik er laget av et materiale som plasserer knivene rett under diamant på Mohs hardhetsskala. Det betyr at kniveggen beholder sin skarphet mye lengre enn kniver som er laget av stål. Porselensknivene vil heller aldri ruste og forandrer ikke smaken på maten slik stålkniver kan gjøre med noen ingredienser. I tillegg har knivene en lav vekt og er lette å gjøre rene.

Deler du for eksempel et eple i to, vil en kjemisk reaksjon mellom syren i stålet, eplet og luften rundt eplet føre til at eplet blir brunt i løpet av kort tid. Porselen er et ”dødt” materiale og utsetter denne bruningsprosessen med ca. 3 – 4 ganger så lang tid.

Porselenskniver fra De Cussion

Siden knivene er laget av porselen må du behandle dem annerledes enn du ville gjort med stålkniver!

Porselenskniver har mindre fleksibilitet. Unngå derfor å bøye knivbladene.

De passer utmerket til å skjære frukt, grønnsaker, ost og kjøtt, men pass opp for bein og frosne varer!

Bruk et skjærebrett i tre eller plast. Det gjør at du sliter mindre på eggen.

Vi anbefaler at kniven oppbevares i etuiet som følger med, eller i den praktiske knivblokken i porselen.

På grunn av friksjon i oppvaskmaskinen anbefaler vi at du vasker knivene for hånd.

NB: Knivbladet kan knekke hvis den faller i gulvet.

NB: For å slipe en porselenskniv trenger du en diamantsliper!

(Kilde: Porsgrunds Porselænsfabrik)

Trykk på filmen under for å se hvordan du vasker og bruker knivblokken!

Skreller og rotkniv. Kjøp dem her!

Tilleggsprodukter

Lukk
499 kr igjen til FRI FRAKT!
0 av 499

Mine favoritter

Det finnes ingen produkter som svarer til valgene.