Meny
MENU
Porselenskniv Porsgrund

Alt du trenger å vite om porselenskniver

Hvilke fordeler får du egentlig med å bruke en porselenskniv, og bør de brukes hver dag? I denne artikkelen guider vi deg gjennom fordelene med et “dødt” materiale, Mohs hardhetsskala og vask og vedlikehold av porselenskniver.

Porselensknivene i De Cussion-serien til Porsgrunds Porselænsfabrik er laget av et materiale som plasserer knivene rett under diamant på Mohs hardhetsskala, en skala som brukes for å måle materialers hardhet eller ripefasthet. Det betyr at kniveggen beholder sin skarphet mye lengre enn kniver som er laget av stål.

Forleng levetiden på frukt og grønt

En annen fordel med porselenskniver er at materialet aldri vil ruste, og heller ikke forandre smaken på maten slik stålkniver kan gjøre med enkelte råvarer. I tillegg har knivene en lav vekt og er lette å rengjøre. Deler du for eksempel et eple i to, vil en kjemisk reaksjon mellom syren i stålet, eplet og luften rundt eplet føre til at eplet blir brunt i løpet av kort tid. Porselen er et ”dødt” materiale og utsetter denne bruningsprosessen med ca. 3-4 ganger så lang tid.

Porselenskniver fra De Cussion

Siden knivene er laget av porselen må de også behandles noe annerledes enn stålkniver. Det er også viktig å ta noen forhåndsregler siden materialet er hardt, men ikke støtsikkert.

  • Porselenskniver har mindre fleksibilitet. Unngå derfor å bøye knivbladene, og vær obs på at kniven kan brekke dersom den mistes i bakken.
  • Knivene passer utmerket til å skjære frukt, grønnsaker, ost og kylling, og kan brukes daglig. Det finnes egne kniver i serien tilpasset fisk og større kjøttstykker, men pass opp for bein og frosne varer! Porselen er ikke støtsikkert, og røff bruk i kontakt med bein kan gjøre at det kommer skår i porselenet.
  • Bruk et skjærebrett i tre eller plast. Det gjør at du sliter mindre på kniveggen, og kan ha glede av den skarpe porselenskniven i mange år.
  • Vi anbefaler at kniven oppbevares i etuiet som følger med, eller i den praktiske knivblokken i porselen.
  • På grunn av friksjon i oppvaskmaskinen anbefaler vi at du vasker knivene for hånd. Skyll kniven ren med vann og oppvaskmiddel etter bruk, og tørk over for hånd. På denne måten beholder kniven sin unike skarphet i lang tid, og blir garantert en ny hverdagsfavoritt.

NB! For å slipe en porselenskniv trenger du en diamantsliper.

Hvordan vaske og bruke knivblokken i De Cussion-serien? Se film!

Flere produkter fra De Cussion

Lukk
499 kr igjen til FRI FRAKT!
0 av 499

Mine favoritter

Det finnes ingen produkter som svarer til valgene.