Av: Maria Hegland

Vi er stolte av Porsgrunds eldste og mest tradisjonsrike servise, og på porselensfabrikken blir produktene til gjennom ekte, tradisjonelt, gammelt håndverk. Stråmønsteret ble produsert første gang allerede da produksjonen på fabrikken startet i 1887.

Når du kjøper serviset Bogstad stråmønster får du et produkt som er helt unikt. Bogstad-serien blir håndlaget på porselensfabrikken, der gamle tradisjoner er ivaretatt. 

Astrid og Anita dekorerer alle delene for hånd, og skriver initialene sine under hver servise-del. Damene forteller at de fortsatt ser forskjell på delene og vet hvem som har malt hva, noe som gjør det hele enda mer unikt.

Det er viktig å være stø på hånden når det males, og Astrid og Anita vet nøyaktig hvordan mønsteret skal være, det sitter i hånden. Det er en lang prosess fra produktet blir laget til det er ferdigstilt, og hvert eneste, unike Porsgrund-produkt står for kvalitet, kunnskap og erfaring.
 

Miks og match

Det er veldig i tiden å mikse og matche ulike design, farger og former. Vi synes det er spennende å bruke ulike serviser i borddekkingen, slik som for eksempel å mikse stråmønster-serviset med et enkelt, hvitt servise, og kanskje kombinere med et mer moderne bestikksett i gull eller en trendy borddekorasjon.

Unike produkter fra Bogstad Strå

© Christiania Glasmagasin AS