Foto: Malin Antonsen (@baremalin)
Tekst: Maren W. Johnsen

Så hva ønsker egentlig brudepar seg? Noe av det som står øverst på bryllupslistene hos de fleste av våre kommende brudepar er servise. Et servise er ofte både dyrt og tidkrevende å samle opp, og siden det kan kjøpes i deler er det også perfekt som bryllupsgave.

På servisetoppen: Nathalie Gull

På servisetoppen blant våre brudepar ligger vakre Nathalie Gull fra Porsgrunds Porselænsfabrik. Nathalie Gull er et stilrent og elegant servise i benporselen, dekorert med en «kjærlighetslenke» i gull, noe som også kanskje er en av grunnene til at serviset er så populært til nettopp bryllup. Liker du bedre kalde toner kan du også ønske deg Nathalie Platina, som vil gi festbordet et annet uttrykk.

Se hele Nathalie Gull-serviset her.

servise til bryllup
servise til bryllup
gavetips til bryllup: servise

Mix & match – for en mer personlig stil

Å mixe ulike serviser har vært trendy lenge, og det ikke uten grunn. Mange søker nemlig sin egen stil i borddekkingen, og ønsker en ekstravagant – eller bare mer personlig – touch på festbordet. I kombinasjon med andre serviser vil Nathalie Gull kunne gi en helt unik oppdekning. Forsøk for eksempel å kombinere med det litt mer vågale Cecilie Gull, Wedgwood Hibiscus eller elegante Arris.

Besøker du en av våre butikker vil du enkelt kunne prøve deg frem med ulike kuverter, og få god hjelp av våre ansatte med tips til servisekombinasjoner, glass, bestikk eller borddekorasjon.

Leste du? Borddekking: Slik gjør du det

borddekking bryllup

Hvordan velge riktig servise?

Et servise fra oss er noe du vil ha glede av for resten av livet – og kanskje til og med videreføre til generasjonen etter deg. Du skal velge noe du er sikker på, og som du fremdeles med stolthet kan sette frem om 30 år, enten det er til fest, til hverdags eller til sesong. Ønsker du deg et festservise i elegant benporselen, eller et mer robust hverdagsservise i høybrent feltspatporselen? Før du bestemmer deg er det viktig å vurdere bruk og behov.

Tenk gjennom hva du har fra før – har du et enkelt hverdagsservise i hvitt eller elfenben? Kanskje vil dette kunne fungere som et enkelt dekkeservise, også kan du heller ønske deg et stilig, mønstret festservise til kombinasjon? Noen er heldige og har arvet servise fra tidligere generasjoner – da kan det være stilig å matche med et moderne servise for en mer personlig og unik look.

Se alle serviseserier her.

Finn ditt drømmeservise

© Christiania Glasmagasin AS