Tenn levende lys

Lite er så hyggelig som å tenne lys når vintermørket har senket seg. Levende lys skaper en helt spesiell stemning i rommet, og har en egen evne til å sette stemningen, uansett situasjon. Mange er flinke til å tenne lys når det kommer gjester eller middagsbesøk, men vi synes adventstiden er en perfekt unnskyldning for å gjøre dette oftere. Sett deg som mål å bli flinkere til å tenne lys også når dere kun er kjernefamilien, eller når du er alene. Finn frem lykter og telysholdere i ulike størrelser og kombiner gjerne ulike varianter. Nordic Light er en serie flotte telyslykter i porselen som finnes i ulike farger og fasonger. Finn din favoritt her.

Inviter til adventsfrokost

Selv om dagene frem mot jul er travle, er det viktig å huske å nyte ventetiden. Start søndagen med en deilig frokost før dere tar fatt på de nødvendige forberedelsene for dagen. Samle familie eller venner til adventsfrokost, sett på stemningsfull julemusikk og dekk på med smakfulle julefavoritter. Kanskje kan du be gjestene ta med en rett eller to hver? På den måten får dere mer tid til frokosten og med hverandre, og kan nyte tiden i godt lag.

adventsfrokost

Sett frem adventsstaken

Det er flere grunner til at det lønner seg å ha en adventsstake fremme i førjulstiden. For det første er de fire lysene et sikkert tegn på at julen nærmer seg, og en stadig påminner på de forberedelsene det krever. På den andre siden er adventsstaken en herlig stemningsskaper og et naturlig midtpunkt i hjemmet gjennom hele desember. Finn tid til å tenne lysene sammen med familien, og skap deres egne adventsstradisjoner.

I år lander julaften på 4. søndag i advent, så når det fjerde og siste lyset skal tennes er det kun få timer igjen til selveste julaften! Har du ikke funnet den perfekte adventsstaken enda? Sjekk ut den elegante modellen fra Porsgrunds Porselænsfabrik i hvit porselen og klart glass her. Holder du deg til den tradisjonelle, røde julen? Da vil du garantert like Sirkel adventsstake i gull – begge to i moderne stil, med et klassisk og elegant design.

adventsstake
adventsstake

Adventskalender – vær kreativ!

I mange år har kalendernissen og adventskalenderen vært en viktig del av ventetiden frem mot jul. Her er det imidlertid ingen fasit på hvordan ting skal gjøres, og det trenger ikke nødvendigvis å skjule seg en gave blant alle de 24 lukene for at barna skal være begeistret for kalenderen sin. Mange foreldre (les: kalendernisser) velger å fylle barnas kalender med en kombinasjon av små gaver og ulike aktiviteter som skal gjøres for hver dag. Dette kan f.eks være lapper med budskap om ”pepperkakebaking” eller ”juleshopping på senteret” – en fantastisk måte å glede barna ved å gjøre noe sammen, og samtidig få unnagjort nødvendige gjøremål.

Forhør deg rundt med venner og familie om hvordan ting har fungert hos dem. Kanskje barna selv også har noen tanker om hva de ønsker? Vår populære adventskalender for 2 finner du i vår nettbutikk så snart den er på plass!

Inviter til baking

Baking er en koselig og viktig del av førjulstiden. Pepperkaker, kakemenn og smultringer er populær bakst blant store og små, og baking er en hyggelig aktivitet å gjøre sammen. Inviter venner og familie til bakedag og skap gode stunder rundt kjøkkenet med de du er mest glad i. La både liten og stor få pynte sine egne kaker, og avslutt med en show-off runde hvor alle får vist frem mesterverkene sine.

advent pepperkaker

Stress ned

Vi vet at førjulstiden kan være stressende, og selv med flere ukers forberedelse virker det likevel som om ting aldri kommer på plass før i siste liten. Vel, sånn har det alltid vært og sånn vil det nok også forbli. Heldigvis har mange butikker søndagsåpent i ukene før jul, noe som demper noe av tidspresset.

Vi synes likevel det er viktig å huske på at julen er mer enn bare innkjøp og gjøremål. For oss er julen den beste tiden på året fordi man får tid til å slappe av og bare glede seg over det å være sammen. Julen er full av fine tradisjoner, hyggestunder og spenning frem mot den store julekvelden. Stress ned og vare på den fine ventetiden, det er tross alt et helt år til neste gang!

adventsfrokost
advent pepperkaker
adventskalender pepperkaker

© Christiania Glasmagasin AS