Meny
MENU
Blogg Studentkjøkkenet

Sjekkliste til studenten: 10 ting du trenger til studentkjøkkenet

Det nærmer seg studiestart og fadderuke på høyskoler og universiteter rundt om i hele Norge, og mange nye studenter flytter hjemmefra for første gang. Mye må kjøpes inn, og med liten plass og et kanskje noe stramt budsjett er det optimalt å få tak i anvendelige flerbruksprodukter til lave priser. Men hva trenger du egentlig til studenthybelen? Vi har laget en sjekkliste med produkter som kommer godt med i en travel hverdag!

1. Vannflaske

Å få i seg nok vann er viktig for å holde konsentrasjonsnivået oppe gjennom dagen. Gjør du det til en vane å alltid ha med en vannflaske i glass eller BPA-fri hardplast kan du fylle på overalt, noe som sparer deg for unødvendige engangskjøp. Her anbefaler vi Kilde-flaskene fra Hadeland Glassverk og drikkeflaskene fra Eva Solo. I motsetning til engangsflasker i plast er glassflasker helt fri for giftstoffer og kan så klart vaskes i oppvaskmaskin. Veil. pris fra 199,-

2. Kjelesett med belegg

sjekkliste student

Et godt kjelesett er uunnværlig på ethvert kjøkken. Som student er man ofte avhengig av å lage de fleste måltidene hjemme, og da kan det være greit med kjeler i flere størrelser. Skal du kokkelere med melkeprodukter anbefaler vi alltid kjeler med non-stick belegg, men mange velger å ha en ren stålkjele i tillegg. ClassicPro er en av våre bestselgende kjøkkenserier med sin høye kvalitet og lave prispunkter.

Se hele ClassicPro-serien her. 

3. Nødvendige kjøkkenredskaper

Kjøkkenutstyr til studenten

Vi er fullstendig klar over at kjøkkenredskaper ikke er det mest spennende å fylle hybelen med, men dyrt trenger det heller ikke være! Redskaper som stekespade, røreskje, suppeøse og råkostjern er helt nødvendige produkter dersom du har planer om å bruke kjøkkenet jevnlig, så sørg for å kjøpe dette først som sist. Hos oss finner du både serien Kitchenline og PLUS som tilbyr et bredt utvalg gode kjøkkenredskaper i silikon, tre, stål og nylon til studentvennlige priser.

Les mer: 10 kjøkkenredskaper du MÅ ha

4. Enkelt, hvitt servise (med kantskårgaranti!)

tips til studentkjøkkenet

Et kjøkken er ikke helt et kjøkken uten et servise, men det betyr ikke at det trenger å koste en formue. I vårt sortiment finner du flere flotte serviser som selges til studentvennlige priser. Vi anbefaler klassikeren Sense fra Porsgrunds Porselænsfabrik som kommer i klassisk hvitt og selges både i 4pk og enkeltdeler. Sense leveres også med skårgaranti. Får du skår i porselenet på ditt Sense-servise kan du hente deg et nytt, tilsvarende produkt i en av våre butikker – helt gratis!

Se hvordan Instagrammer @carlberg_home stylet vårt Sense-servise her.

5. Oppbevaringsglass- og bokser til lagring av mat

Oppbevaringsbokser og matbokser er noe de fleste trenger, både som student og senere i livet. Enten boksene brukes til å lagre middagsrester, oppbevare tørrvarer eller rett og slett som en matboks, er disse boksene et must til hybelen. Sørg for at produktet du kjøper både er lufttett, og at det tåler oppvaskmaskin og mikrobølgeovn. For lagring av mat er også Norgesglassene et supert alternativ til hardplast, og finnes i flere ulike størrelser med både hengslet- og skrulokk.

6. Allsidig stekepanne med belegg

tips til studentkjøkkenet: stekepanne

Det er ingen hemmelighet at en stekepanne er et must for enhver som planlegger å lage mat hjemme. Det finnes mange typer panner til ulike bruksmønstre og behov, det kan du lese mer om her. Likevel anbefaler vi å finne en allsidig panne med non-stick belegg som funker til alle koketopper og de fleste matlagingsbehov. For eksempel får du bestselgeren Triply fra Jamie Oliver, en klassisk 28cm panne i rustfritt stål og aluminium. Triply leveres med Tefals berømte ThermoSpot-teknologi som gir deg beskjed når pannen er varm og klar til bruk. Perfekt i en travel studenthverdag!

Les mer om riktig rengjøring og vedlikehold av stekepanner.

7. To-go termokopp

Å ta med seg en termokopp i forelesning kan i likhet med en medbrakt vannflaske spare deg for mye penger! Fyll koppen med din favorittdrikke før du drar hjemmefra om morgenen, og innholdet vil holde varmen lenge. Både Stelton og Eva Solo har gode, stilrene termokopper som garantert vil bli en fast følgesvenn til forelesning utover høsten og vinteren.

8. Glass med knuseerstatning

Glass til studenten

Som student, og i alle fall i fadderuken, kan det fort gå tapt et vinglass eller to. Odyssé-serien fra Hadeland Glassverk er en klassisk serie vannglass og vinglass i flere varianter som leveres med knuseerstatning. Det vil si at skulle du være uheldig å knuse et glass, kan du ta med deg stetten på det knuste glasset til en av våre butikker og få med deg et helt nytt glass hjem igjen!

For studenten anbefaler vi allround-glasset som kan brukes både til hvitvin og rødvin, slik at glassene tar minst mulig plass i skapet. Du får også lekre vannglass i Odyssé-serien, som også funker godt til müsli eller dessert. Med kundeklubbkuppet på 50% rabatt blir prisen helt ned i 349,- for 6 glass.

9. Praktisk hverdagsbestikk

Bestikk til studenten

Et bestikksett i rustfritt stål som tåler oppvaskmaskin er en viktig del av hverdagens nødvendigheter og kan, hvis bevart riktig, vare livet ut. Toscana bestikket i 43-deler er et utmerket valg til studenthybelen – her får du et komplett bestikksett for kun 1299,- dersom du er medlem i kundeklubben vår. Veil. pris på Toscana bestikksett er 2599,-

10. Vannkoker & kaffetrakter – te eller kaffe?

tips til studentkjøkkenet

Det er som nevnt ingen hemmelighet at det kan bli en del kopper kaffe eller te i studenthverdagen. På lange lesedager kan det være godt å ha noe varmt å glede seg over når man sitter med nesa dypt ned i pensumbøkene. Har du en vannkoker kan du enkelt koke deg te eller kaffe når du vil, samt fylle opp to-go koppen om du skal på farta.

Er du litt ekstra kaffe-glad kan det være en idé å ønske seg en egen kaffetrakter, noe som også er en praktisk sak å ha om det skulle komme besøk! Kanskje kan kollokviegruppa dra i gang et spleiselag? Wilfa Classic er en enkel og praktisk kaffetrakter i moderne design, pris kun 1499,-


Lukk
0 kr igjen til FRI FRAKT!
0 av 0

Mine favoritter

Det finnes ingen produkter som svarer til valgene.