Meny
MENU

Få en frisk start på året med sunn tomatsalat

Mange nordmenn går inn i det nye året med et mål om sunnere matvaner og høyere aktivitetsnivå. Men finnes det en suksessoppskrift for å lykkes med disse nyttårsforsettene? Vel, det ene bygger gjerne på det andre og ved hjelp av enkle, sunne grep i matveien blir det også lettere å komme seg opp av sofaen og ut i aktivitet.

Av: Maren W. Johnsen

Vi har satt opp en oppskrift på sunn og enkel tomatsalat som kan brukes både som tilbehør til hovedrett, et friskt innslag til tapas og som et herlig enkeltmåltid. Tilberedt riktig kan retten bli en suksess – både til hverdag og fest!

Enkel, frisk tomatsalat

Lite er så friskt og godt som tomatsalat, og vi synes retten passer like godt på vinteren som på sommeren. Tomater er kalorifattige og proppfulle av viktige antioksidanter. Det er vist at kombinert med olivenolje vil tomatens gode egenskaper fremheves – og frukten (ja, det er faktisk en frukt) bli enda sunnere!

Du trenger

 • Ønsket mengde tomater
  (bland gjerne cherrytomater og plommetomater i ulike farger for en ekstra friskhet)
 • Rødløk
 • Agurk
 • Basilikum
 • Vi anbefaler Olivenolje spray fra Olivias(kombiner gjerne med Balsamicoeddik spray eller Basilikumolje fra samme merke)
 • Flaksalt
 • Kvernet pepper
 • Fetaost(kan gjerne erstattes med cottage cheese som et sunnere alternativ)

Slik gjør du

 1. Skyll tomatene og skjær dem i to. Det kan lønne seg å bruke kniver av porselen da de vil bevare sin skarphet lenger enn stål, og passer seg derfor ypperlig til tomatkutting. Porselensknivene De Cussion fra Porsgrunds Porselænsfabrik er et godt valg.
 2. Mix tomatene sammen med oppskjært rødløk, fetaost og basilikumsblader.
 3. Spray over noen dæsj med olivenolje fra Olivias, kombiner gjerne med balsamicoeddik eller basilikumolje.
 4. Fullfør mesterverket med noen dryss av flaksalt og kvernet pepper. Voila! Server og nyt!

Lukk
0 kr igjen til FRI FRAKT!
0 av 0

Mine favoritter

Det finnes ingen produkter som svarer til valgene.