Oppskrift: Svigermors fastelavnsboller

Fastelavn er like rundt hjørnet, og er det én dag i året vi kan fråtse i boller, krem og syltetøy uten dårlig samvittighet, så er det nettopp på fastelavn. Kanskje har du en sikker vinner hva gjelder bolleoppskrift for hånd, hvis ikke anbefaler vi å teste ut Svigermors oppskrift på supergode, saftige boller som passer perfekt til den store fastelavnsøndagen 23. februar.

Svigermors fastelavnsboller er saftige, smakfulle og passe mektige – akkurat slik de skal være.

Av: Ida Indseth Løken

Ingredienser

Oppskriften gir ca. 20 boller.

100 g margarin eller smør
5 dl melk
50 g gjær
½ ts salt
1,5 dl sukker
2 ts malt kardemomme
Ca. 750 g hvetemel
Egg til pensling

Til fyllet:

Kremfløte
2 ts vaniljesukker
Melis
Syltetøy

Fremgangsmåte

Sett stekeovnen på 225° C.

  1. Smuldre gjæren i en bolle og hell sukkeret over. La det stå til gjæret har smeltet. Dersom du knar litt i blandingen går prosessen fortere, men det skal ikke være nødvendig.
  2. Smelt margarin/smør i en kjele, og tilsett melken. Varm blandingen opp til ca. 37 grader.
  3. Når gjæret har smeltet, tilsett salt og kardemomme.
  4. Hell over smør- og melkeblandingen, og blant godt.
  5. Tilsett mel litt etter litt. Det er ikke sikkert det er nødvendig å bruke alt melet. Deigen er ferdig når den slipper bollen.
  6. Strø litt mel over deigen, og dekk til bollen. La heve i 30-40 min på en lun plass.
  7. Når deigen er ferdig hevet, ruller du den ut på kjøkkenbenken og triller deigen til passelig store boller.
  8. Legg bollene på en smurt plate med nok mellomrom til at de kan heve seg litt større.
  9. Pensle bollene med sammenvispet egg, og sett direkte inn i stekeovnen i ca. 10-15 minutter til de har fått en gyllen farge.
  10. Mens bollene avkjøler seg kan du vispe sammen kremen i en ren bolle. Kremen bli best dersom kremfløten er kald. Hell kremfløten og vaniljesukkeret i bollen, og visp til ønsket tykkelse. Vi liker kremen litt fyldig - da holder den seg bedre på bollene også!

Del bollene i to deler, fyll med syltetøy og krem, og dryss et deilig lag med melis over rett før servering. Nå er det tid for å nyte!

Del resultatet med oss!

Ønsker du å prøve deg på Svigermors fastelavnsboller? Del gjerne resultatet med oss på Instagram ved å bruke #cgnorge. Vi gleder oss til å se!

Les også: Oppskrift - grove eplemuffins

Har du alt du trenger?

  1. DE CUSSION KOKKEKNIV 16CM TYNN
    DE CUSSION KOKKEKNIV 16CM TYNN
    Tilbudspris 299,50 Vanlig pris 599,-
  2. SPRØYTEPOSESETT 9 DELER
    SPRØYTEPOSESETT 9 DELER
    Tilbudspris 132,30 Vanlig pris 189,-
  3. FIN VISP I SILIKON
    FIN VISP I SILIKON
    Tilbudspris 146,30 Vanlig pris 209,-
  1. KAKEFAT PÅ FOT 320 MM
    KAKEFAT PÅ FOT 320 MM
    Tilbudspris 299,50 Vanlig pris 599,-
  2. RØRESKJE SILIKON SORT
    RØRESKJE SILIKON SORT
    Tilbudspris 69,30 Vanlig pris 99,-
  3. SERVERINGSBRETT
    SERVERINGSBRETT
    Tilbudspris 909,30 Vanlig pris 1 299,-

© Christiania Glasmagasin AS