Av: Maren Walvik Johnsen

Høsten er her, og tiden er inne for å pakke seg inn i varmere klær og nyte den friske høstluften. For selv om høsten ofte byr på mange regnværsdager, har den også utrolig mye fint å tilby. Finn frem favorittpleddet, en god kopp te og inviter venner, familie eller en date på peiskos – eller nyt en kveld alene med en god bok!

I år er høstjevndøgn fredag 22. september, en dag som tradisjonelt har markert starten på høsten, og som er én av to dager i året hvor dag og natt er tilnærmet like lange.

Fra sommer- til vintertid

Synes du også høsten kom fort i år? Vel, det synes vi og, men det er likevel noe fint ved det. Kjøligere temperaturer og hyppige regnbyger inviterer til hyggelige innekvelder og peiskos – eller friske turer i skog og mark for den som liker det! Vi stemmer for en kombinasjon av de to, for lite er så koselig som å sette seg inn under pleddet med en god kopp te eller kakao etter en lang dag utendørs.

De flotte Oskar-krusene har blitt en storfavoritt hos oss når vi skal nyte en deilig kopp med noe varmt i. Med sine spreke farger og ArtDeco-inspirerte design frisker krusene opp høsten og kan gi en god start på dagen for de fleste som liker å ta seg en kopp te eller kaffe om morgenen. Også Maxistrå-serien fra Porsgrunds Porselænsfabrik er en vinner hos mange med sin moderne versjon av det klassiske stråmønsteret. Det mer stilrene og minimalistiske finner du hos Bodum og Rosendahl, hvor den lekre tebryggeren og glassene på bildet under er fra. Hvilken er din favoritt?

cg-blogg-høstkos_flere_4
cg-blogg-høstkos_flere_
cg-blogg-høstkos_flere_3

Inviter til lun septembermiddag

Lyst til å imponere venner eller familie med en god middag i høst? Sett av litt ekstra tid en dag og forsøk deg på en ny, spennende oppskrift. Kanskje skal du slå til med noe du aldri har prøvd før? Mulighetene er mange, og høsten byr på et hav av spennende råvarer som kan kombineres på ulike måter. Tør du for eksempel å prøve deg på høstens beste svinegryte? Eventuelt kan du imponere med smakfull fårikål. Hva står øverst på listen hjemme hos deg?

Frisk opp høsten med spreke naturfarger

Det er alltid gøy med farger, og særlig på høsten når trærne dekkes med vakre toner av gult og rødt. Hvis du venter middagsgjester kan det være en god idé og piffe opp borddekkingen ved å gå ut og plukke løv som har falt fra trærne. Dyktige Elsie Holm gjorde dette da hun skulle dekke bordet hjemme hos deg, og gjett om det ble inspirerende og høstlig! Kanskje finner du noe annet også ute i naturen som kan brukes som pynt? Under har hun dekket med de vakre Odyssé-glassene fra Hadeland Glassverk.

cg-blogg-høstkos_elsiemor
cg-blogg-høstkos_elsiemor_1

Baking og kjøkkenhygge

Med all innetiden som gjerne følger med det spreke høstværet er det for mange naturlig å bruke litt ekstra tid innendørs, og da også på kjøkkenet. Når liten og stor samles for å bake, kutte eller mikse sammen dagens middag er det ingenting som er hyggeligere! Matlaging er en fin aktivitet hvor både små og store hender kan bidra til et topp resultat – også smaker det jo ekstra godt når det er laget selv!

Hvis dere er like glade i boller som oss bør dere teste ut oppskriften til vår kollega Anne-Martha i Lille Grensen. Inspirert av Bakeriet i Lom har hun laget sin egen bolle-oppskrift, og den ble bare helt magisk! Oppskriften finner du her.

© Christiania Glasmagasin AS