Av: Maria Hegland

Her kommer noen tips og triks som kan hjelpe deg å gjøre borddekkingen enklere. Å invitere til middag vil gå som en lek!

Tenk gjennom hva slags tema du ønsker på bordet, og hvilke farger du vil fokusere på når det kommer til duk, servietter, lys og dekor. Når dette er gjort er det lurt å se etter i skuffer og skap om du har noe som kan gjenbrukes, før du tar turen til butikken.

Sense-porsgrund-borddekking_

9 tips til borddekking

1: Når du skal dekke bordet er det lurt å dra stolene ut fra bordene før du legger på duker.

2: For å sikre at gjestene har god plass bør du beregne ca. 50-60 centimeter bordbredde per person.

3: Kuvertene bør være like brede. En kuvert består av alt det som gjesten skal benytte for å spise maten.

4: Plasser tallerkenene 1-2 centimeter fra bordkanten.

5: Serverer du varm mat anbefales det å varme tallerkenene. Sett en stabel med tallerkener inn i stekeovnen på 50 grader om du ikke har tallerkenvarmer.

6: Kuvertasjett skal stå til venstre på kuverten. Gjestene bruker den til å skjære brød og til å legge fra seg bestikket dersom man skal forsyne seg flere ganger fra en buffet.

7: Skal du ha koldtbord dekker du på med glass, bestikk, kuvertasjett og smørekniv. Tallerkenene plasseres ved koldtbordet.

8: Servietten skal stå på samme plass på alle kuvertene og vende mot gjestene.

9: Sørg for at borddekorasjoner og lysestaker som du pynter bordet med ikke forhindrer øyekontakt mellom gjestene.

Les mer: Borddekking - slik gjør du!

Sense-serien er det perfekte serviset å bruke fordi det passer til det aller meste. Som Porsgrunds Porselænsfabriks største, helt hvite servise finnes det deler til alle typer retter, og du kan mikse og matche akkurat det som passer best hjemme hos deg.

Serviset har alt fra müsliboller og sushifat, til store tekopper, små kaffekopper, sausenebb og woktallerkener. Populariteten handler om rene linjer, praktiske størrelser og en elegant stil på et solid servise pent nok til både hverdag og fest.

Visste du at Sense-serien også har livstidsgaranti på kantskår? Får du et skår i porselenet kan du dermed når som helst ta med deg den ødelagte delen tilbake til butikk og få med deg en ny, helt lik del hjem igjen!

Praktisk, ikke sant? Dette kaller vi et ekte #serviseforlivet!

Rene linjer, praktiske størrelser og elegant stil

Flere spennende artikler!

© Christiania Glasmagasin AS