Det fine med blomster er at du ikke nødvendigvis trenger å bruke en formue for å pynte opp hjemme. Plukk med deg blomster fra hagen, engen, veikanten eller et annet sted du ferdes. En bukett trenger nemlig ikke være så stor! Faktisk synes vi det er lite som er så sjarmerende som en søt, liten bukett plassert på kjøkkenbordet eller i stuevinduet.

Finn riktig vase til riktig bukett

Stor eller liten bukett? Høy eller lav stilk? Sterke eller duse farger? Det er mye som kan definere en lekker sommerbukett, og alt kan være like fint så lenge du finner den riktige vasen. En høy og tynn vase med liten åpning er perfekt når du kun skal dekorere med få blomster med lang stilk – for eksempel tulipaner eller roser i et fåtall. I større bukett passer disse også utmerket godt i bredere vaser med større åpning, for eksempel den nydelige Finn-vasen som Malin bruker i bildet under, eller de populære Iittala Aalto-vasene.

Går du for en rund vase kan blomstene fort henge litt til siden hvis du ikke fyller den med en tett bukett, men det trenger det ikke nødvendigvis være noe galt i. Se bare hvordan den lekre SANS novo vasen fra Hadeland Glassverk blir seende ut med små, søte hage-blomster! Enkel, sjarmerende dekorasjon som passer like godt alene i kjøkkenvinduet som på det gjennomførte festbordet.

Vase til sommerbordet
Finn vase

Plukk blomster sammen i sommer

Å plukke blomster kan være en koselig aktivitet å gjøre sammen med andre, og særlig nå som sommeren er like rundt hjørnet er det perfekt med utendørsaktiviteter som ikke trenger å koste så mye. Ta med hele familien ut og plukk hver deres bukett eller samarbeid om en stor en – barn elsker å plukke blomster! Pynt opp hjemmet med nyplukkede blomster i alle farger og fasonger.

Når det gjelder valg av vase finnes også utallige muligheter, og om du ikke har en vase som passer perfekt til din bukett, hvorfor ikke bruke et fint krus i stedet? Mulighetene er mange så lenge en er kreativ! Likevel har vi sett oss ut noen favoritter, og blant dem er selvfølgelig de nydelige porselensvasene fra Norgesglasset. Melkemuggen er også helt perfekt til blomsterdekorasjoner, bare se på bildet til @levepaalandet under!

Hvis du ønsker å pynte opp med en større bukett anbefaler vi den herlige Finn-vasen fra Hadeland Glassverk. Hjemme hos interiørdesigner Malin Antonsen har denne vasen fast plass på spisebordet – se bare hvor lekkert det ble på bildene over!

Se hele vårt utvalg flotte vaser til sommerbordet her.

vase til sommerbordet
  1. VASE STOR 145 MM
    VASE STOR 145 MM
    Tilbudspris 299,50 Vanlig pris 599,-

Flere spennende artikler!

© Christiania Glasmagasin AS