Skal du tilberede fisk, fjærkre, kjøtt eller grønnsaker? Kanskje skal du bare steke deg en enkel omelett? Riktig panne kan være avgjørende for at du får det beste ut av råvarene, og derfor bør også råvarene være med på å bestemme hvilken panne du skal ta i bruk.

Støpejern

Støpejern er et materiale som egner seg utmerket til steking på høy temperatur. Støpejernspannene fra Le Creuset fremstilles i kompromissløs kvalitet og kan brukes på alle varmekilder. Materialet støpejern sørger for jevn varmefordeling og er derfor perfekt til steking av større kjøttstykker, fet fisk og grønnsaker som squash, rotgrønnsaker og auberginer. En annen fordel med støpejern er at de tåler å bli brukt i ovn på alle temperaturer, samt på grill (gjelder ikke panner med trehåndtak).

Rustfritt stål

Stekepanner i rustfritt stål er velegnet til steking ved alle temperaturer, og er enkle å rengjøre. Materialet har en rekke fordeler, blant annet smidighet, holdbarhet og varmebestandighet. Rustfritt stål får ikke riper, bulker eller skjevheter ved normal bruk og kan vanligvis vaskes i oppvaskmaskin. Sjekk ut vår bestselger-serie i rustfritt stål: Classic Pro stekepanner.

Panner i rustfritt stål kan brukes til de fleste råvarer, men grunnet reduserte varmeledende egenskaper vil ikke pannen være optimal for råvarer som melk, egg og mager fisk. Derfor utstyres panner i rustfritt stål med en trelags-bunn hvorav det midterste laget er av aluminium, et materiale med svært gode varmeledende egenskaper. Mange av stekepannene i rustfritt stål er også belagt med enten keramisk eller teflon non-stick belegg, slik vi eksempelvis ser med den populære Professional-serien av gryter og panner fra Tefal Jamie Oliver.

Aluminium

Aluminium er et materiale som fordeler og leder varmen raskt og effektivt. I tillegg har aluminium fordelen med å være et lett, ergonomisk materiale som er enkel å håndtere. Materialet er også enkelt å rengjøre, et eksempel er Brasserie aluminiumspanne fra Fiskars, som du kun trenger å vaske med mild såpe og kost.

Aluminiumspanner er utstyrt med et belegg som gjør det vanskeligere for matvarer å svi seg. Dette gjør materialet perfekt til eksempelvis egg- og melkeprodukter. Vær oppmerksom på at materialet ikke er magnetisk, og må derfor ha tilsatt en kromstålplate i bunnen for induksjonsbruk.

Aluminiumspannen Toughened fra Le Creuset er optimal til steking ved lav til middels varme, og passer fint til tilberedning av hurtige retter.

Ekstratips:

 • Ikke sett stekepannen direkte på høy varme! Dette gjelder både støpejern og belagte panner med f.eks teflon. Dette kan føre til buet bunn og ødelagt emalje/belegg.
 • Unngå kaldt vann på varm stekepanne, da pannen kan slå seg og igjen få buet bunn.
 • Ikke bruk stålredskaper i belagte panner. Vi anbefaler i stedet redskaper i silion, nylon eller tre.
 • Avkjøl stekepannen gradvis før rengjøring. Skal du koke ut en panne, prøv å ha så varmt vann som mulig for å unngå at pannen slår seg.

Besøk oss - få veiledning!

Vi vet hvor mye riktig stekepanne har å si for kjøkkenopplevelsen i sin helhet. Hvis du er usikker på valg av stekepanne, eller hvilket materiale som passer ditt bruk, vil du alltid få personlig hjelp og veiledning dersom du besøker oss i butikk. Vi stiller gladelig opp og gir deg hjelpen du trenger for å kunne ta et riktig valg tilpasset dine behov og ønsker.

 1. STEKEPANNE 28CM SORT
  STEKEPANNE 28CM SORT
  Tilbudspris 489,30 Vanlig pris 699,-
 2. CLASSICPRO STEKEPANNE 28CM
  CLASSICPRO STEKEPANNE 28CM
  Tilbudspris 499,50 Vanlig pris 999,-
 3. WOK 30CM
  WOK 30CM
  Tilbudspris 549,50 Vanlig pris 1 099,-

© Christiania Glasmagasin AS