Meny
MENU

Perfekt eggerøre til påskefrokosten

I påsken spiser vi nordmenn dobbelt så mye egg som ellers. Påskefrokosten er for mange av oss ikke komplett uten egg – enten det er kokt egg, stekt egg, eggerøre, omelett, posjert egg eller et hav av andre retter bestående av denne proteinrike ingrediensen.

En av våre soleklare frokostfavoritter i påsken er eggerøre – nettopp fordi eggerøre kan tilberedes akkurat slik du selv ønsker det! Vi elsker å kombinere eggerøren med friske grønnsaker, ost og diverse annet tilbehør. Det fine med eggerøre er at du som regel ikke trenger å planlegge innkjøpet på forhånd – du kan bare bruke det du har tilgjengelig i kjøleskapet der og da! Økonomisk, sunt og veldig, veldig godt!

Oppskrift: Perfekt tilberedt eggerøre

Du trenger:

Stekepanne m/ belegg

Ballongvisp

Stekespade i silikon

Grønnsakskniv

Blandebolle

Serveringsfat

Ingredienser (ca 4 personer):

8 ferske egg

8 ss melk

1 ts salt

3 klyper revet ost (hvitost, parmesan…)

Stekesmør

Frisk gressløk

 

Mix og triks med valgfrie grønnsaker:

Paprika

Frisk rødløk

Karamellisert løk

Cherrytomater

Sopp

Soltørkede tomater

Spinat/basilikum

eggerøre oppskrift

Slik gjør du

Bland sammen eggene i bakebollen sammen med melk og litt salt. Visp sammen med en ballongvisp. Hvis du ønsker å tilsette pepper bør dette gjøres etter steking for å beholde den friske gulfargen.

Skrell og hakk de grønnsakene du ønsker og varm opp stekepannen til middels varme med godt smør i. Stek grønnsakene i 5-6 minutter før du tilsetter eggene, dette gjør grønnsakene møre.

Når alt er i pannen – tilsett osten og rør til den smelter. Skrap det som har satt seg i bunnen ut mot kantene av pannen helt til eggerøren blir mer fast. Sørg for at det fortsatt er godt med ustekt egg igjen før du tilsetter 1 ss smør og lar den smelte inn i røren.

Kutt opp tomater og gressløk og ha i når eggerøren nærmer seg ferdig. Vi anbefaler å bruke grønnsakskniven i porselen fra De Cussion – porselen holder seg lenger skarp og passer utmerket til blant annet kutting av tomater.

Ikke la eggerøren ligge i pannen etter den er ferdig – da kan den fort bli overstekt! Legg den direkte på et fat slik at den beholder sin perfekte konsistens. Avslutt gjerne med et touch pepper og flaksalt.


Mine favoritter

Det finnes ingen produkter som svarer til valgene.