kjøkkenutstyrkjøkkenutstyr

Eplegløgg med smak av jul

Gløgg er en velkjent favoritt i juletider, men har du testet eplegløgg? Siden eplegløggen er laget av eplemost som er varmet opp og trukket med julekrydder og appelsin, får denne varianten en unik smak av jul. Eplegløggen er super som gave, og passer perfekt i juleselskap hvor den kan serveres både med og uten alkohol.

 

Oppskrift og bilder: Anette Selnes (@anetteselnes)

Ingredienser

1 liter eplemost, gjerne med smak av ingefær (ufiltrert)

1 kanelstang

2 ss pepperkakekrydder (egen ingrediensliste under)

Et par skiver økologisk appelsin (hvis jeg ikke har økologisk pleier jeg å fjerne skallet først)

Ønsker du mer sødme kan du tilsette litt honning når den er lun.

Ingredienser pepperkakekrydder:

3 deler malt kanel

1 del malt ingefær

1 del malt kardemomme

1 del malt nellik

1/4 del malt pepper

 

Tips! Brun rom passer perfekt i denne gløggen og kan tilsettes rett før servering til de som ønsker det.

Fremgangsmåte

1. Ha alle ingrediensene i en gryte og varm opp på medium/svak varme. La det hele trekke, helst i mange timer.

2. Server gjerne rett fra kjelen varm eller lun, med eller uten rom.

3. Når gløggen er helt avkjølt kan den oppbevares på glassflasker eller karafler med tett lokk i kjøleskapet. Hvis du får plass kan du gjerne beholde appelsinen og kanelen i for ekstra smak.

 

Tips! Kald eplegløgg passer perfekt til julefrokosten.

 

Håper det smaker!


Har du alt du trenger?


Du har fått FRI FRAKT

Lagt i handlekurven
  • BARNESERVISE NORSKE SKOGSDYR 3 DELER
  • Det är %1 varor i handlekurven.
  • Delsum 44
© Christiania Glasmagasin AS