kjøkkenutstyrkjøkkenutstyr

Oppskrift: Muffins med smørkrem til påske

På jakt etter påskestemning? Disse påskegule muffinsene setter tonen, de er både søte og friske - og de gjør seg godt som dekorasjon. Prøv deg frem med pyntingen og del gjerne et bilde av resultatet på Instagram med #cgnorge!

 

Ca 12 store / 24 små muffins

Ingredienser

Sitronmuffins:

 

150g usaltet smør romtemperert
2,2 dl sukker
4 egg
2,5 ts bakepulver
2 ts ekte vaniljesukker
4,5 dl hvetemel
2 sitroner (saft og zest)

 

Smørkrem:

 

250g usaltet smør romtemperert
500 g melis
½ dl fløte
1 ts ekte vaniljesukker

Fremgangsmåte

  1. Start med selve baksten. Denne skal stekes og nedkjøles i romtemperatur før smørkremen påføres, så ta deg god tid.
  2. Rør smør og sukker hvitt.
  3. Pisk inn ett og ett egg til alle eggene er tilsatt.
  4. Rør inn mel, bakepulver og vanilje.
  5. Tilsett til slutt finrevet skall og saften av ½ sitron.
  6. Hell muffinsrøren over i former av ønsket størrelse, blandingen er beregnet for ca. 24 små eller 12 store muffins.
  7. Stekes på 180 grader i ca 20 minutter. Sjekk med pinne om deigen er gjennomstekt.
  8. Mens muffinsene står i ovnen kan du begynne med smørkremen. Start med å røre smøret hvitt med melis.
  9. Tilsett fløte og vanilje. Hvis kremen blir for tykk, tilsett 1 ss fløte. Hvis den er for myk kan du tilsette litt mer melis.
  10. Pass på at muffinsen er kald før du påfører smørkremen med sprøytepose.
  11. Pynt muffinsene akkurat slik du ønsker – dette er jo tross alt noe av det gøyeste med bakingen!

 

Leste du? Oppskrift: Gulrotkake



Vurdering

Vurdering

Q&A

Q&A

Tilleggsinformasjon

Tilleggsinformasjon
SKU blogg-muffins-paaske

Du har fått FRI FRAKT

Lagt i handlekurven
  • BARNESERVISE NORSKE SKOGSDYR 3 DELER
  • Det är %1 varor i handlekurven.
  • Delsum 44
© Christiania Glasmagasin AS